Kiemelt híreink

Maga építi hajóját a földkerülő Légrádi Márk

Videóriport

Gál József 1991-es földkerülő vitorlását építi újjá Légrádi Márk: a hajó több, mint három éven keresztül fog a sportember otthonául szolgálni, hiszen ennyi ideig tart majd a globális jótékonysági akcióval egybekötött út.

Márk földkörüli útjáról már korábban is beszámoltunk: egy vitorlás, egy nemes ügy és sok-sok segítő – így lehetne jellemezni azt a nagy akciót, amiről a Vitorlás földkerülés 2016-2019 nevű projekt szól. Ugyanakkor egy hihetetlen munkáról is, hiszen Légrádi Márk maga építi meg hajóját – méghozzá egy jól bevált, már bizonyított modell alapján. Persze nem véletlenül esett a választás arra, amivel anno Gál József szelte a habokat: a veterán földkerülő ugyanis hivatalos szakértőként is támogatja az előkészületeket.

“Természetesen a munkamoráltól is függ, mennyi idő alatt készül el egy ilyen hajó, illetve attól, ki kinek csinálja. Mivel ezt saját magamnak szeretném megcsinálni, ezért úgy gondolom, napi 10-12 órát simán fogok tudni vele dolgozni, ismerve a saját tempómat. Jövő év februárjában lesz a hajókiállítás, ott már szeretném kiállítani” – árulta el Márk a megtudtuk.hu stábjának.