Kiemelt híreink

Lakatos Márk a karma miatt jótékonykodik

Képes beszámoló

25 alkotó 25 műve egyetlen jó ügyért került kalapács alá. Képzőművészek és közszereplők egyaránt a tervezőasztal mögé ültek, hogy megálmodjanak egy-egy olyan pólót, amit a Csodalámpa Alapítvány javára árvereznek majd el.

A Lenovo Magyarország – mint ötletgazda és támogató – nem először áll ki a jó ügyért: ezúttal a Csodalámpa Alapítvánnyal fogott össze, hogy 25 egyedi tervezésű pólót bocsássanak árverésre Budapest egyik legtrendibb szórakozóhelyén, az Akváriumban. Felkértek 21 képző- és iparművészt, valamint – egyet csavarva a történeten – pár közszereplőt is, hogy álmodják meg azokat a darabokat, amik majd az aukcióra kerülnek. A téma természetesen a gyermekek világa volt, hiszen a befolyt összeget is beteg gyermekek kívánságainak teljesítésére fordítja majd a Csodalámpa Alapítvány – mint azt tette már az elmúlt 12 évben.

A kezdeményezéshez többek között Pintér Adrienn és Lakatos Márk is csatlakozott, akik természetesen a megtudtuk.hu stábjának is szívesen nyilatkoztak arról, hogy zajlott a tervezés, milyen kihívásokkal szembesültek, miért vállalták a felkérést, és hogy érzik, mennyire nyitott kis hazánk lakossága az efféle akciókra. Márk például elárulta, ő szinte minden lehetőséget megragad, hogy adakozzon illetve segítsen másokon, majd hozzátette: már csak azért is megéri jótékonykodni, mert ez mindenkinek a karmáját javítja…