Kiemelt híreink

Vigyázz! Libidó gyilkosok!

Ezek befolyásolják a libidód!

Manapság már egyre gyakrabban halljuk a libidó szót, azonban sokan nem tudják, hogy mit is jelent! A libidó nem más, mint a szexuális vágy, melyet nagyon sok tényező befolyásol. Nézzük, melyek azok az okok, amik miatt alacsony lesz a libidód!

Alváshiány

A kialvatlanság nemcsak a munkában okoz problémát, hanem a szexuális vágyunkat is csökkentheti, hiszen az alvás az alapvető szükségleteink közé tartozik. Annak, hogy az egészséges nemi vágyuk meglegyen a nőknek és a férfiaknak is, elengedhetetlen követelmény a megfelelő mennyiségű pihenés. Gondolj csak bele, ha kipihent vagy, sokkal nagyobb kedved van hancúrozni, és nem utolsó sorban, sokkal jobban is élvezed a szexet!

Elégedetlenség a testeddel

Nem érzed magad annyira vonzónak az utóbbi időben? Tudnod kell, hogy ez a szexuális életedre is hatással lesz, még akkor is, ha úgy érzed, hogy partnered kellően odafigyel rád. Ekkor minden erőddel arra fogsz gondolni a szeretkezés közben, hogy a párod ne vegye észre a kisebb-nagyobb szépséghibáidat, így nem tudsz ellazulni és kikapcsolni, vagyis nem fogod élvezni az együttlétet…

Mobil

Manapság már szinte senki sem tudna a telefonja nélkül élni, hiszen készülékünk annyira hozzánk nőtt, hogy elképzelni sem tudjuk már az életünket nélküle. Neked is állandóan a kezedben van a telefonod? Ha te is reggel már vele kelsz, és este vele fekszel, akkor sürgősen próbálj meg változtatni ezen, mert ezzel csak a párod kedvét veszed el az együttléttől. Hidd el, hogy a szüleid és a barátnőid is ki fogják bírni, ha csak másnap válaszolsz az SMS-ükre! Koncentrálj inkább a párodra!

Alkohol

Szinte mindenki ismeri azt az érzést, amikor teljesen az alkohol hatása alatt vagy, szívesen szeretkezne veled a párod, azonban te egyszerűen nem kívánod a szexet. Jó ha tudod, hogy az alkohol nem csak a férfiakra van hatással, hanem a nőkre is, hiszen befolyásolja az erogén zónák érzékenységét, sőt ittasan sokkal kisebb az esélye, hogy orgazmusod lesz!

Depresszió

Mindig szomorú vagy, de mégsem tudod megmagyarázni, hogy mi is ez az érzés, mi bánt valójában? Ebben az esetben elképzelhető, hogy depressziós vagy! Ilyenkor a szexuális vágyad drasztikusan lecsökkenik (legrosszabb esetben egyáltalán nem kívánod a szexet, hiszen úgy érzed, hogy kedved és energiád sincsen hozzá). Ha ebben a cipőben jársz, akkor sürgősen keresd fel az orvosod és beszélj vele a libidód csökkenéséről!

Gyógyszerek

Azok, akik különféle betegségekre szednek különféle gyógyszereket, nem minden esetben vannak tisztában azzal, hogy akár a libidó csökkenése is tartozhat a mellékhatásaik közé. Mindig olvasd el a mellékelt betegtájékoztatót, és ha valamelyik mellékhatást érzékeled, keresd fel az orvosodat.

Stressz

Megoldatlan konfliktusok, munkahelyi, anyagi vagy éppen családi problémák, feladatok tömkelege, amik megoldásra várnak – a sok stressz kiszívja minden energiádat és a szextől is elveszi a kedvedet. Pihenj, relaxálj, és próbálj meg kikapcsolni!