Kiemelt híreink

Űzd el a tavaszi fáradtságot

Hozd magad formába

Tavasszal ébred a természet, kisüt a nap, felmelegszik az idő. Igaz hogy energiával kellene feltöltenie ennek a gyönyörű évszaknak, mégis a legtöbbünkkel éppen az ellenkezője történik: kedvtelenek, bágyadtak és aluszékonyak leszünk. Összegyűjtöttünk néhány olyan praktikát, melyekkel te is formába hozhatod magad!

A megfelelő mennyű folyadék fogyasztása az év minden szakaszában nagyon fontos, de tavasszal különösen. Ilyenkor az sem gond, ha az ajánlott 2 liternél többet iszol, mivel segít megszabadulni a tél során felgyülemlett méreganyagoktól. Ezenkívül érdemes egy salaktalanító, tisztító kúrát is elvégezned, mivel ezzel száműzheted a felhalmozott salakanyagokat, így a tested is felfrissül és a krónikus fáradtságod is elmúlik.

A tavaszi fáradtság hátterében a vitaminhiány is áll, így ha gyorsan akarsz megszabadulni a kimerültségtől, akkor turbózd fel a szervezetedet C-vitaminnal. Ennek érdekében egyél minél több zöldséget és gyümölcsöt, az édességeket, a cukros italokat, és a szénhidrátban gazdag péksüteményeket pedig próbáld kerülni.

Mivel télen kevesebb a napfény, így tavaszra a tested D-vitamin raktárai kimerülhetnek. Ha szeretnéd fittebbnek érezni magad, akkor tölts minél több időt a szabadban és élvezd a napsütést. A kimozdulással érdemes egybekötnöd egy-egy kirándulást is, hiszen a friss levegőn töltött idő segít abban, hogy újra formába lendülj.