Kiemelt híreink

Ültess tulipánt az ablakpárkányra. Így csináld és gyönyörű lesz!

A tulipán már nem csak a virágoskertben nyílhat, bent, a lakásodban is élvezheted a csodaszép virágokat.

A legfontosabb az, hogy a megfelelő gumót válaszd ki. Minél nagyobb és egészségesebb, annál jobb, mert így a tulipánok erősek és ellenállóak lesznek. A tulipán gumókat érdemes kora nyáron beszerezni, és egy sötét, hűvös helyen pihentetni. A legjobb, ha leteszed a pince mélyére, és ott áttelelteted.

Tavasszal szerezz be egy üvegedényt, vázát, helyezz bele kristályköveket, vagy kavicsokat és vizet. A kavicsok, kövek 5 cm magasságban feküdjenek a váza alján, erre kell rátölteni a vizet, de annak nem szabad ellepnie a kavicsokat. Ebbe kell belehelyezni a gumókat, a hegyesebb végükkel felfele. Mehet még rá egy kis kavicságy. A lényeg, hogy a gumó a nedves kavicsokhoz érjen, konkrét vízbe nem szabad beletenni.

Olyan helyiségben tárold az így elültetett tulipán gumókat, amely világos és szellős. Három hét múlva már el is kezdődik a növények fejlődése, növekedése. Ha nem szeretnéd kristályköves ágyba ültetni a gumókat, akkor virágcserépbe is ültetheted, a lényeg, hogy 15 cm mélyre kerüljenek a gumók. Tárold így sötét, hűvös helyen, majd tavasszal vidd be a lakásban, tedd fényes helyre, és 2-3 hét múlva akár már virágozhat is a benti tulipánod.

Fontos, hogy a cserép alul legyen kilyukasztva, használj speciális tulipán termőföldet. Egy nagyobb cserépbe több gumót is elültethetsz, csak arra figyelj, hogy azok ne érjék egymást. A tulipánok 18-20 Celsius fok közötti szobákban érzik magukat jól. Amikor a pincében pihenteted, akkor egy héten egy kevés víz elég neki, amikor viszont előbújtak a föld alól a tulipánok, akkor 2-3 naponta öntözni kell őket.

(Filantropikum)