Kiemelt híreink

Tűvel a pattanások ellen a szép arcbőrért!

Ettől lesz szép az arcbőr

Mindenkinek nagy problémát okoznak a pattanások, főleg ha ezek rossz időben és a lehető legfeltűnőbb helyen jelennek meg… Most egy teljesen új módszert fedeztek fel a kutatók, mellyel szakszerűen és fájdalommentesen szabadulhatunk meg a testünkön éktelenkedő ragyáktól!

Ha pattanásaid kinyomását te is egyszerűen az ujjaiddal végezted, akkor most itt az ideje, hogy megszabadulj ettől a rossz szokásodtól. Ez nemcsak hogy káros, de nagyon fájdalmas is, sőt ha nem jól csináljuk, akár hegeket is okozhatunk magunknak vele.

Pattanásainkat eltüntethetjük szakszerűen és fájdalommentesen is. De mégis hogyan?

Az első és egyben a legfontosabb lépés, hogy keressünk egy tűt, melyet sterilizálunk. Ezt kétféleképpen tehetjük meg: áttöröljük alkohollal, vagy egy öngyújtó lángjába mártjuk pár másodpercig. Ez azért fontos, hogy véletlenül se juttassunk még több baktériumot pattanásunkba. Ha megvagyunk, akkor a tűt a bőrünkkel párhuzamos helyzetbe kell helyeznünk, és a pattanás falához kell illesztenünk. Ahhoz, hogy véletlenül se károsítsuk bőrünk mélyebb, élő rétegeit, mindenképpen ezt a párhuzamos irányt kell alkalmaznunk!

Ha mindezzel megvagyunk, akkor óvatosan át kell lyukasztanunk a fehér részét, és addig kell tolnunk, amíg a tű nem látszik ki a pattanás másik végén. Ha szerencsénk van, akkor magától elkezd ömleni a benne lévő fehér gennyes cucc. Ezek után nincs más dolgunk, mint eltávolítani a tűt a bőrünkből.

 pattanás

Nem kell félned, nem fog fájni, hiszen a tű a már élettelen bőrben mozog, mivel a pattanás nem más, mint genny és az azt körülhatárolt elhalt hámszövet. Nem is volt olyan rossz, ugye? :)