Kiemelt híreink

Tuti sminktippek télre

Így sminkeld magad télen

A téli smink színeiben és technikájában is különbözik a nyáritól, hiszen a kozmetikumoknak igazodniuk kell a hideg időjáráshoz és a hőmérséklet-ingadozásához.

Kezdjük az arckrémmel!

Fontos, hogy a sminkelést ne az alapozással kezdjük, hanem egy alapos arctisztítással, majd krémezéssel. Télen válasszunk gazdagabb összetevőjű arckrémet, és ne feledjük, hogy ebben az évszakban is fontos a napvédelem, hiszen a káros sugarak ilyenkor is behatolnak a bőrünkbe. Figyeljünk oda, hogy az arckrém megfelelő védelmet nyújtson az UVA és UVB sugarak ellen is.

Tipp: Keressünk olyan krémet, melyet kifejezetten hidegre érzékeny, pirosságra hajlamos bőrtípusra fejlesztettek ki.

Hidratáló, tartós alapozót válasszunk!

Cseréljük le télre a nyáron használt alapozónkat, hiszen ilyenkor a bőrszínünk néhány árnyalattal világosabb és az összetétele is más. Mivel a hidegben a bőr a kinti és a benti hőmérséklet miatt nagy hőingadozásnak van kitéve, és a szél is kiszárítja az arcbőrt, ezért fontos, hogy az alapozó ne csak a bőrhibákat fedje el, hanem hidratáljon is. Alapozás után fixáljunk is, melyre a legjobb megoldás az átlátszó púder, mert ez nem színezi meg az alapozót.

Tipp: Az olajos bőrűek használjanak púdert az egész arcukra, a kombinált bőrűek a T-vonalnál vigyenek fel többet, az arc többi részén pedig csak finoman fixáljanak.

A vízálló festék a legjobb választás!

Lehetőleg vízálló termékeket válasszunk, mivel a hidegben az eső, a hó vagy a pára miatt elfolyhat a szempillaspirálunk vagy akár a szemceruzánk is megadhatja magát.

Tipp: Figyeljünk oda, hogy amíg nyáron, a szépen lebarnult bőrön jól mutatnak a halovány árnyalatok, addig télen ezek a színek sápadt, beteges hatást nyújtanak.

Ápoljuk az ajkainkat!

Mivel az ajkak bőre nagyon vékony, így télen könnyen kiszáradhatnak. A száraz, berepedezett bőrön egyetlen rúzs vagy szájfény sem mutat jól, ezért figyeljünk oda az ápolásukra (ráadásul a tartós rúzsok többsége szárítja is őket). Az UVA és UVB sugarak ellen télen is érdemes védő ajakírt használni, és rendszeresen radírozzunk is ezekben a hideg hónapokban.

Tipp: Vásároljunk színezett ajakbalzsamokat, hiszen ezek egyben ápolnak is! Színük nem olyan intenzív, mint a rúzsoké, de a szánk szép és fényes lesz tőle.