Kiemelt híreink

Számolj le a pluszkilókkal!

Így hozzák magukat formába a Miss Balaton szépségei

Alig várjuk már, hogy a hideg, téli napokat magunk mögött hagyva egy tó partján süttethessük a hasunkat. Ezzel a gondolattal együtt azonban sokaknál bekapcsol a vészjelző: hogy fog rajtam állni a fürdőruha? Az észrevétlenül felszaladt pluszkilók eltüntetésére még bőven van időnk júniusig, segítségképpen pedig a Miss Balaton 2014 döntősei most elárulják, ők mivel hozzák magukat bombaformába.

A Miss Balaton győztese, Király Lili szerint nagyon fontos időnként méregteleníteni, ilyenkor pedig jöhet a szauna.

„Mivel folyamatosan fotózásokon veszek részt, már a téli időszakban is nagyon odafigyelek arra, hogy formában tartsam magam, így az évet heti 6 edzéssel és szigorú diétával indítottam. A méregtelenítés kiemelten fontos számomra, és szerintem ennek az egyik legjobb módja a szaunázás. Ezúttal szaunamester által vezetett szauna szeánszokon vettem részt. Ezek 15 perces alkalmak, amelyeken a vendégek házi készítésű krémeket dörzsölnek a bőrükbe” – mesélte Lili.

Az egyszerű, ám hatékony megoldások híveként Parragh Blanka az otthoni edzéseket részesíti előnyben.

„Télen kicsit mindenki ellustul, éppen ezért az év elején még nehezebb rávenni magunkat az edzésre. Én ilyenkor leginkább a has tájékra koncentrálok, ezért 2-3 naponta 15 percet szánok arra, hogy elvégezzek néhány egyszerű, de hatásos hasizomgyakorlatot. Az első lépés mindig a bemelegítés: esetemben helyben futás és nyújtás. Az edzés nálam a következőképpen épül fel: 2×20 felüléssel kezdek, majd 2×20 guggolás következik, utána pedig 2×20 hasprés, amit én ollózva szoktam csinálni. Ezután 2×20 kitöréssel zárom a gyakorlatokat. A feladatsort megismétlem kétszer, majd levezetésként mindig nyújtok. A mennyiségek nincsenek kőbe vésve, mindenki maga érzi, hogy mennyit igényel a szervezete” – osztotta meg tanácsait a második udvarhölgy.

Viczián Lili új sportágat próbált ki, a csinos lány még az év végén ismerkedett meg a crosscore-ral.

„Tavaly decemberben egy barátom hívta fel a figyelmemet egy jótékonysági sporteseményre, ahol kipróbálhattam a crosscore-t. Ez a mozgásforma hasonlít a TRX-re, hiszen itt is saját testsúllyal, valamint kötéllel dolgozunk, viszont az egyensúly megtartása több és koncentráltabb erőfeszítést igényel. Minden izomcsoportra kihat és javítja az állóképességet” – avatott be az első udvarhölgy a legújabb szenvedélyébe, aki azt is elárulta, hogy emellett az egészséges étkezésre is nagyon odafigyel: rengeteg zöldséget és halat fogyaszt, és ettől még energikusabbnak érzi magát.

Forrás: Redlemon