Kiemelt híreink

Rájöttek! Megállíthatod arcbőröd ráncosodását!

A női arc borotválása lesz az új divat

Újabb napi kötelező programjuk lesz a jövőben azoknak a hölgyeknek, akik követni szeretnék a divatot. Egy új kutatás eredménye szerint a borotválkozás nagyon jót tesz a bőrnek, hiszen segít az öregedés elleni harcban.

A női arcon is van szőrzet, mely azonban más mind a férfiaké: puha, világos színű, és fél miliméternél nem nő hosszabbra. Sokan úgy gondolják, hogy felesleges ezeket borotválni, de a kutatók egy meglehetősen bizarr dolgot állítanak.

A női arc szőrtelenítésére azért van szükség, hogy tápláljuk és megújítsuk a bőrünket. A borotválással mindezt természetes módon tehetjük meg, hiszen a szőrtüszők felszabadításán kívül a bőr felső, elhalt réregét is eltávolítja. További előnye, hogy bőrradírozó hatása van, és a sejteket kollagéntermelésre készteti, ez pedig a fiatalos, ránctalan arcbőr titka. (A ráncok a bőr kiszáradása miatt alakulnak ki, a sejtek elvesztik rugalmasságukat, ezt pedig a kollagén hiánya okozza.)

Mit kell tenni a fiatalos arcbőrért? A nőknek hetente háromszor érdemes borotválkoznia, a legjobb pedig az, ha alaposan, az arcunkat, a tokánkat és a nyakunkat is megszabadítjuk a szőrszálaktól. Az orvosok pedig megnyugtatnak: nem kell attól félni, hogy a leborotvált szőr erősebben nő vissz, mivel a szálak levágása nem serkenti a szőrtüszők működését. Tehát nem fognak a rendszeres borotválkozástól hosszú szakállú nők futkosni az utakon.

Egyébként bármilyen meglepő a hollywoodi sztárok körében ez egyáltalán nem számít újdonságnak, hiszen Marilyn Monroe és Liz Taylor rendszeresen borotválta az arcát, és azt állították, hogy ennek köszönhették szépségüket.