Kiemelt híreink

Nem is olyan új őrület: Íme, a börtönétterem

Kipróbálnád?

Ujjlenyomatellenőrzés, motozás, előétel. Isten hozott a börtönétteremben.

Az úgynevezett fine dining egyre több helyen megjelenik: már kis hazánkban sem ismeretlenek a lakáséttermek, azonban attól még távol állunk, hogy ha elsőosztályú vacsoraélményre vágyunk, akkor mondjuk a Csillag Börtön felé induljunk.

Pedig nem is annyira lehetetlen a dolog. Nagy-Britanniában például már egész komoly rajongótábora van a börtönéttermeknek – amik tulajdonképpen pontosan olyanok, mint egy “klasszikus” luxusétterem, azzal a különbséggel, hogy rabok dolgoznak benne. Az efféle gasztroélmények követőit természetesen először a kíváncsiság és az adrenalin hajtja – ám a legtöbben mégiscsak az étel miatt maradnak. Ugyanakkor a raboknak is jó, hiszen sokkal könnyebben visszailleszkednek a társadalomba, mintha mondjuk a mosodán dolgoznának…

Nagy-Britanniában 2009-ben nyílt meg az első fine dining börtönétterem – mára pedig már több országban (Olaszország, Dél-Afrika, India) találunk hasonlókat.

Persze – mivel mégiscsak egy börtönről van szó – az étkezéshez fényképes igazolvány szükséges, és az ujjlenyomatvétel is elkerülhetetlen. Sőt, ne lepődjünk meg, ha még egy motozást is elrendelnek, mielőtt asztalhoz ülhetnénk.