Kiemelt híreink

Ne kövesd el ezeket a hibákat!

A jól működő kapcsolat titka

Minden párkapcsolatban vannak olyan hibák, melyeket a párok akaratlanul is elkövetnek. Összegyűjtöttünk pár olyan szempontot, amelyekkel már mindenki találkozott.

Egy párkapcsolatban mindkét félnek mások az elvárásai, melyekhez vagy sikerül igazodnunk, vagy kapcsolatunk nem fog jól működni.

1. Kerüld a veszekedéseket!

Ha egy veszekedés kellős közepén vagytok, próbálj meg arra koncentrálni, hogy mindenképpen megoldjátok a problémáitokat. Ha úgy érzed nem bírod tovább anélkül, hogy felemeld a hangodat, akkor próbálj meg erőt venni magadon, és nyugodt hangnemben beszélni pároddal, mert ha mind a ketten kiabáltok, akkor biztosan nem fogtok dűlőre jutni.

2. Beszéljétek meg a problémákat!

Az, hogy megbeszéljétek a köztetek lévő problémákat nagyon fontos, hiszen ezzel akár egy későbbi veszekedést is el tudtok kerülni. Ha valami nyomaszt a pároddal kapcsolatban, akkor ne fojtsd magadba, mondd el neki mi a problémád és kérd meg, hogy próbáljon meg változtatni ezeken a dolgain.

3. Ne akard megváltoztatni!

Ha olyan tulajdonságai vannak a párodnak, melyeket nehezen tudsz elviselni, akkor nem feltétlenül az a legjobb megoldás, ha nekiesel és megpróbálod megváltoztatni. Minden ember más, mindenkinek saját döntései vannak, és nem minden viselkedési stílus jegyen lehet változtatni. Mikor meg akarod változtatni a párodat gondolj arra, hogy amikor összejöttetek ebbe az emberbe szerettél bele, akkor is ilyen volt, kicsit tudsz rajta alakítani, de egy embert teljesen nem lehet megváltoztatni. Te se mutasd más arcodat mint ami vagy, mert ennek egy későbbi csalódás lehet a vége.

4. Ne féltékenykedj feleslegesen!

Egy féltékenységi roham teljesen tönkre tudja tenni a párkapcsolatokat. Ha szereted a párodat, és érzed azt, hogy ő is ugyanígy érez irántad, akkor bízz meg benne, egyáltalán nincs értelme a felesleges féltékenykedésnek, hiszen a gyanakvás és a bizalmatlanság csak megrontja a kapcsolatokat.

5. Ne görcsölj a kapcsolat jövőjén!

Felesleges azon görcsölnöd, hogy mi lesz veletek évek múlva, meddig fog eljutni a kapcsolatotok, lesz-e esküvő vagy éppen gyerek. Próbálj meg arra koncentrálni, hogy a jelenben minél több szép közös élményt átéljetek, melyekkel biztos lehetsz benne, hogy erősíteni fogod a kapcsolatotokat.

6. Hagyj mozgásteret párodnak!

A szerelem nagyon szép dolog, ilyenkor a párok általában állandóan együtt akarnak lenni. Azonban figyelj arra, hogy ne hanyagold el családodat, barátaidat, a saját életedet! A személyes szabadság mindenkinek megjár, a párodnak és neked is, éppen ezért szánj időt a hobbidra és a barátaidra is! Hidd el, sokkal jobb lesz a kapcsolatotok, ha nagyobb mozgásteret hagytok egymásnak!

Ha sikerül valamennyit is betartanod az imént felsorolt pontokból, akkor biztos lehetsz benne, hogy egy kiegyensúlyozott párkapcsolatban fogsz élni, és boldogok lesztek pároddal mind a ketten. Fontos, hogy ne űzd el partneredet mérhetetlenül nagy szerelmeddel, azzal, hogy minden percet vele akarsz tölteni, mert ezt hosszútávon biztosan nem fogja értékelni.