Kiemelt híreink

Nagyon vigyázz! Ezek a kevésbé ismert tünetek cukorbetegségre utalnak!

Ezeket tartsd szem előtt!

Nem csak az állandó szomjúságérzet jelzi a cukorbetegséget, vannak kevésbé ismert tünetek is!

Kellemetlen bőrtünetek

A bársonyos tapintású, sötét foltok, amelyek a bőr redőiben, például a nyak hátsó részén, vagy a könyökhajlatban keletkeznek, igen gyakran figyelmeztetnek a magas vércukorszintre. Ha magas az inzulinszinted, az támogatja a bőrsejtek növekedését és a melanin, a sötét színt adó pigment termelődését. Ha a vércukorszintet sikerül csökkenteni, a legtöbb esetben a bőrtünetek is enyhülnek – írja a Ripost.

Megjavult a látásod

Először biztosan örülsz neki, de ez nem jó hír! Bár a cukorbetegséget általában a látásproblémák jelzik, valójában a látás a magas vércukorszinttől romolhat és javulhat is, mivel a szervezet folyadékháztartása felborul, ami a szemre is hatással van.

Viszketsz

A cukorbetegség rontja a keringést, ez pedig a bőr kiszáradásához és viszketéséhez vezethet. Ez a tünet elsősorban a végtagokon jelentkezik.

Gond van a hallásoddal

Ha fel kell hangosítanod a tévét, vagy visszakérdezel, mert nem hallod, mit mondott neked a beszélgetőpartnered, menj el egy vércukorszint-vizsgálatra, mivel a hallásvesztés a cukorbetegség korai jele is lehet. Ennek valószínűleg az lehet az oka, hogy a cukorbetegség károsítja a belső fül ereit és idegeit.

Horkolsz

A 2-es típusú cukorbetegségben szenvedőknek körülbelül fele küzd az alvás közbeni nehézlégzéssel. Ha te is hangosan horkolsz éjszakánként, nappal pedig álmos vagy, nem árt megnézetni a vércukorszintedet.

Fotó: pixabay.com

(Ripost)