Kiemelt híreink

Miért jó szinglinek lenni?

Az egyedüllét előnyei

Sokan, akik párkapcsolatban élnek, nem is tudják milyen jó szinglinek lenni. Igaz, hogy mindannyian arra vágyunk, hogy legyen mellettünk egy társ, aki szeret minket, de mivel a szingli létnek is megvannak a maga előnyei, nem biztos, hogy sajnálni kell azt, akinek nincs párja. Ugyanúgy ahogy a párkapcsolatban élésnek, úgy a szingli létnek is megvannak a maga előnyei. Nézzük csak, mik is azok.

Ha nincs párkapcsolatod, nincsenek kötöttségek, nem függesz senkitől, nem tartozol senkinek beszámolóval arról, hogy mikor kivel hol voltál és mit csináltál. Ha a szokásosnál később érsz haza, akkor sincs probléma, hiszen senki nem fog szólni érte. Gondolj csak bele, mennyivel jobb, hogy a magad ura lehetsz. Jut időd arra, hogy megismerd önmagad, és elgondolkodj, hogy mit is akarsz az élettől. És még a tévében is azt nézhetsz, amit te szeretnél, hiszen a kapcsoló csakis a tiéd… Végre sokkal több időd jut saját magadra, hogy csak arra koncentrálj, ami neked jó. Ha vannak barátnőid, akkor meg aztán még inkább boldogabbá teheted szingli léted. Pletykálhattok, mindent megbeszélhetsz velük, eljárhattok együtt szórakozni, sőt ha meguntad, hogy egyedül vagy, akkor pasizni is el tudsz velük menni.

Ha egyedül vagy van időd arra, hogy építsd a karriered, elérj egy olyan pozíciót a munkádban, melyet párkapcsolatban élve nem biztos, hogy el tudnád érni. Hogy miért nem? Mert ha van egy párod, kell vele foglalkoznod, találkoznod, nem hanyagolhatod el a munkád miatt, muszáj rá is kellő időt és energiát fordítanod, akkor is, ha úgy érzed nem tudod összeegyeztetni a munkádat a magánéleteddel.

Szingliként van időd arra, hogy kipróbálj új hobbikat, sportokat. Ha kitalálod, hogy új hajat szeretnél, akkor elmész és levágatod, nincs melletted egy pasi, aki azt mondja, hogy ne, mert nekem az nem tetszene. Buliban kötöttségek nélkül ismerkedhetsz, és azzal flörtölhetsz, akivel csak akarsz, senki nem fog az utadba állni. És nem utolsó sorban nem kell azon aggódnod, hogy vajon megcsalnak-e, átvernek-e, vagy éppen szakítanak veled.

Ne érd be kevesebbel, és fontos, hogy ne az legyen benned, hogy mindegy ki csak valaki kell, akivel együtt lehetek, mert pasi nélkül magányos vagyok. Ne add le az igényeidet és az elképzeléseidet, olyan partnert válassz, aki a legtöbb igényednek megfelel, és aki mellett hosszú távon is el tudod képzelni az életedet. Ha már úgy kezdesz a kapcsolatba, hogy nem látsz nagy jövőt mellette, akkor inkább maradj a szingli lét mellett, és élvezd ki, úgysem fog örökké tartani!