Kiemelt híreink

Lépj túl az exen!

Dolgozd fel a párod hiányát!

Teljesen mindegy, hogy téged dobtak ki, vagy te szakítottál, biztos lehetsz benne, hogy mindenképpen nagyon rosszul fogod érezni magad. Persze sokkal nehezebb túltenned magad, ha téged dobnak ki, de ha te szakítottál, akkor is fel kell dolgoznod párod hiányát.

A szakítás utáni első napokban, hetekben rengetegszer megfordul a fejedben, hogy vajon van-e már valakije. Féltékeny vagy, de most már nem úgy, mint amikor együtt voltatok, de mégis azt érzed, hogy nem akarod, hogy mással legyen. Fel kell dolgoznod, hogy most már mindketten új életet kezdtetek, egymás nélkül, az ex már nem hozzád tartozik, így azt csinál, amit akar. Ne nézegesd minden nap a Facebook profilját, ne kérdezgesd a közös ismerőseidet, hogy mi van vele, próbálj meg felejteni és megszokni azt, hogy ő már többé nem a tiéd.

Ha úgy érzed könnyebb lesz túltenned magad azzal, ha minden rá emlékeztető dologtól megszabadulsz, közös képek, ajándékok, stb. akkor mindenképpen tedd azt. Viszont azt ne felejtsd el, hogy lehet, hogy pár év múlva a közös fotókat nézegetve, szép emlékként gondolsz majd vissza rá.

Elkenődsz, ha boldog párokat látsz az utcán? Ne tedd, hiszen szingli lettél, és előbb utóbb rád is rád talál a nagy szerelem! Hidd el, sokkal boldogabb leszel, hiszen kapcsolatod valószínűleg azért ért véget, mert valami nem működött, és így nem volt értelme folytatni. Ha elkenődsz a szerelmes párok láttán, akkor az vigasztaljon, hogy sokkal jobb ez így mindkettőtöknek, és annak nem lett volna értelme, hogy egy olyan kapcsolatban élj, ahol nem vagy igazán boldog.

Ha az exed folyamatosan üzeneteket írogat, és ezzel csak téged gyötör, akkor mindenképpen próbáld meg elmagyarázni neki, hogy ez így neked nem jó. Ha baráti kapcsolatot szeretne fenntartani veled, akkor közöld vele, hogy most még nem fog menni, ahhoz idő kell, várjatok néhány hónapot, addig ne írjatok egymásnak. Próbáld meg megállni te is, hogy nem keresed, akkor is, ha ő szakított veled, és nagyon rosszul érzed magad.

Az önpusztítást felejtsd el! Nincs értelme, hogy tömérdek mennyiségű alkoholt iszol, vagy nem eszel, esetleg túleszed magad, a nyugtatók se a legjobb gyógyírt fogják jelenteni. Mozdulj ki otthonról, keresd a barátaid társaságát, járj bulizni, és próbáld meg jól érezni magad. Sokak szerint jó megoldás a vásárlás, egy új frizura, esetleg új hobbik kipróbálása.

Ha lesz egy új párkapcsolatod, vagy már kialakulóban van, akkor felejtsd el, hogy új partneredet az ex pasidhoz hasonlítod. Hidd el, nem lesz ugyanolyan a stílusa, az illata, vagy éppen az érintése. Két ugyanolyan ember nincs, így próbáld meg megismerni újdonsült partneredet. Adj neki egy esélyt, és ne az exet keresd benne.