Kiemelt híreink

Légy kék szemű fél perc alatt!

Ki ne álmodozna igéző kék szemekről? Nos, van egy jó hírünk: a tudomány jelenlegi állása szerint a hőn áhított tengerkék tekintet 30 másodperc alatt elérhető. No meg persze kell hozzá körülbelül másfél millió forint…

Egy új lézeres eljárással bármilyen szemszín kékké változtatható – adta hírül a Daily Mail. A jelenleg még klinikai tesztelés alatt álló technológia lényege, hogy az írisz felső rétegének pigmentjeit bombázzák szét a fél perces beavatkozás alatt. “Minden barna szem alatt van egy kék szem” – magyarázza Dr. Gregg Homer, a technológiáért felelős Stoma Medical kutatója. “Az egyetlen különbség, hogy a barna szeműeknek egy vékony pigmentréteg takarja a kék íriszt.”

A kísérleti stádiumban lévő végleges szemszíncserére eddig összesen 34 ember vállalkozott – és feltehetően a jövőben sem lesz mindennapos a beavatkozás, ugyanis jelenlegi árfolyamon 1,4 millió forintba kerül, hogy valaki Angelina Jolie vagy Daniel Craig igéző szemszínét tudhassa magáénak.

Természetesen nem mindenki fogadta tárt karokkal az új eljárást: egyesek szerint túl radikális változást eredményez, míg az orvosok a mellékhatások ismeretének hiányát hangsúlyozzák. Többen arra figyelmeztetik a Stoma Medical kutatóit, hogy akár glaukómához is vezethet egy ilyen jellegű lézeres műtét.