Kiemelt híreink

Kivédhető párkapcsolati konfliktusok

Ezek tehetik tönkre a párkapcsolatodat

Még a legjobb párkapcsolatokban is akadnak olyan konfliktusok, melyeket egy kis odafigyeléssel akár ki is védhetsz!

Rossz munkamegosztás

Sajnos még mindig él az a tévhit, miszerint a nőknek kell ellátniuk az otthoni feladatokat. Ezzel az a legnagyobb probléma, hogy napjainkban már nem igaz az, hogy kizárólag a fériak a pénzkeresők, hiszen most már a nők is ugyanúgy dolgoznak. Így nem várható el tőlük, hogy munka után hazaérve, fáradtan mossanak, főzzenek, takarítsanak, még kedvesük egy focimeccset nézve kortyolgatja a jól megérdemelt sörét. Természetesen az is probléma, hogy sokszor a szülők a régi elveket vallották, így a mostani fiatalságnak el kell vonatkoztatnia az ő példájuktól. Semmi nincs abban, ha néha megkéred a párodat, hogy porszívózzon fel, vagy mosogasson el, az pedig a kapcsolat minőségétől függ, hogy magától észreveszi-e, hogy segítenie kellene.

Kommunikáció hiánya

A legtöbb probléma a kommunikáció hiánya miatt van. Fontos, hogy minden problémát megbeszéljetek és orvosoljatok, megtaláljátok a megfelelő kompromisszumot. Próbáljatok meg minél gyorsabban túllépni a jelentéktelen gondokon, a valódi nagy problémákra pedig hosszas beszélgetések mellett, közösen keressetek megoldást.

Más-más jövőkép

Sok kapcsolatban okoz problémát, hogy bár jól indult, idővel mégis kiderül, hogy a szerelmesek jövőképe, a terveik, a céljaik különbözőek. Vannak olyan apróságok (tengerpartra menjenek nyaralni vagy inkább történelmi városnéző kirándulásra) melyeknél annyira nem érződik, hogy mások a jövőbeli célok, de súlyosabb kérdésekben, így például, hogy legyen-e esküvő vagy gyerek már komolyabb problémák jelentkezhetnek. A legsúlyosabb eset, amikor szerelmünk ezekben a fontos kérdésekben az ellenkezőjét vallja mint mi, és egyszerűen nem tudjuk megtalálni vele a közös nevezőt. Ilyenkor ha nem sikerül kompromisszumot kötni, akkor ezt a szituációt orvosolni sem lehet.

Intimitás hiánya

Az intimitás egy nagyon fontos része a kapcsolatoknak. Jellemző rá, hogy eleinte erősebben kerül előtérbe a párok életében, majd idővel ez egy kicsit halványul. Ekkor muszáj közbelépnünk, mert különben elhidegülünk egymástól. Ez persze nem csupán a szexuális együttlétekre vonatkozik, hanem az apró érintésekre, a puszikra, a csókokra és az ölelésekre is.