Kiemelt híreink

Karrier vagy párkapcsolat?

A karriered vagy a párkapcsolatod a fontosabb?

Napjainkban egyre nagyobb problémát jelent a nők életében a munka és a párkapcsolat összehangolása. Rengeteget dolgozunk, folyamatos túlórák, üzleti megbeszélések, amikor hazaérünk akkor pedig fáradtan esünk az ágyba.

A nők sajnos karrierük építésében hátrányosabb helyzetben vannak férfi társaiknál. Éppen ezért ha egy nő talál munkát – olyat amire már régóta vágyott – akkor a többség nagyon meg akar felelni az új helyen bizonyítva, hogy semmivel sem kevesebb, mint a másik nem képviselője. Azonban figyelni kell arra, hogy túlzásokba nem szabad esni, mert a későbbiekben elképzelhető, hogy kimerülsz, és nem fogod bírni a megszokott munkatempót.

Amikor folyamatosan felettesed, főnököd gondolatait lesed, plusz munkákat vállalsz, rengeteget túlórázol, és sok esetben haza is viszed a munkát, akkor jelentkezhetnek a magánéletbeli problémák. Mikor hazaérsz párod már alszik, rosszabb esetben otthon sincs, mert éppen a haverjaival lóg azért, hogy lekösse magát, amíg te belemerülsz az álommunkádba, akkor mindenképpen érdemes elgondolkodnod azon, hogy igazi karrierista nő lettél.

Egyre jobban érzed, hogy magánéleted romokba hever, egyre kevesebbet beszélgetsz pároddal, és megsértődsz azon, amikor azt mondja, hogy másról már nem lehet beszélgetni veled, mint a munkádról. Tudod jól, hogy ha így folytatod szakítás lesz a vége, viszont ha a karrieredet hanyagolod el, akkor elképzelhető, hogy az a munkahelyed rovására megy. Érdemes elgondolkodnod azon, hogy hosszútávon megéri-e az, hogy csak a munkádnak élsz.