Kiemelt híreink

Ismerd meg a férfit, aki Christian Grey karakterét ihlette!

A szürke ötven árnyalata

E.L. James világhírű trilógiájának főszereplője, a multimilliomos Christian Grey figurája nem teljesen az írónő fantáziájának szüleménye: egy olasz ingatlanügynöktől mintázta, akivel pár évvel korábban találkozott.

Grey 2010-ben ismerte meg a sztárok ingatlanjaival foglalkozó, sármos és sikeres Alessandro Protot. A 39 éves férfi – aki többek közt Madonnát, Brad Pittet és Leonardo DiCapriot is az ügyfelei közt tudhatja – meglepően sok hasonlóságot mutat az ártatlan Anastasia Steele-t megbabonázó, és az erotika sötétebb bugyraiba bevezető vállalatigazgatóval. Ha az olyan apróságok mellett el is mennénk szó nélkül, mint az, hogy akkoriban pont olyan autót vezetett Proto, mint a könyvben Grey, és irodájuk is meglepő hasonlóságot mutat, abban bizonyosak lehetünk, hogy James róla mintázta főhőse viszonyát a médiával: Proto ugyanis Christian Greyhez hasonlatosan bármennyire is ismert, kerüli a nagy nyilvánosságot – írja a New York Daily News.

grey1Az igazi Christian Grey: Alessandro Proto

Az elmúlt négy évben összesen négy interjút adó Proto hasonlóképp misztikus karakter az üzleti világban, mint Grey: mottója, miszerint azért nem foglalkozik a médiával, mert inkább a munkájára akar fókuszálni, akár a könyvbeli karakter jelszava is lehetne. Persze – mint azt Proto elárulta – egy dologban egész biztosan nem hasonlítanak: a saját szexuális ízlése jóval “régimódibb”.

Az olasz üzletember egyébként – akit az utóbbi időben szinte elárasztanak a hölgyrajongók levelei, hála közreműködésének A szürke ötven árnyalatában – összesen csak pár oldalt olvasott el a botránykönyvből.