Kiemelt híreink

Íme a legjobb jótékony hatású és vágyfokozó növények

A legtutibb - jótékony hatású - afrodiziákumok

Vannak olyan vágyfokozó növények, amelyek egyéb jótékony hatásokkal is rendelkeznek. Összegyűjtöttünk nektek néhányat!

Csüdfű vagyis baktövis

Ez a csodanövény Mongóliából származik, ahol már több mint 2000 éve használják gyógynövényként. Jótékony hatásai közé tartozik, hogy serkenti az anyagcserét, a mellékvese funkciót, az idegrendszert és a hormonokat is szabályozza. Alkalmazása esetén észrevehetjük, hogy sokkal fittebbek és energikusabbak leszünk tőle, hiszen szabályozza az idegrendszerünket és fokozza az általános életerőnket. Emellett a herpesz kialakulását is gátolja és stresszölő növény is. Sokan használják a daganatos megbetegedések esetén, hiszen enyhíti a tüneteket. És persze a szexuális vágyat is fokozza!

Centella vagyis ázsiai gázló

Ez a növény elsősorban Madagaszkáron és Ázsiában terjedt el. Ha belsőleg használjuk, akkor jótékony hatásai vannak a vénás és nyirokrendszeri keringési elégtelenségre, sőt a sebhegesedést is elősegíti. Külsőleg nagyon hatékonyan kezelhetjük vele a lábszárfekélyt, és a kisebb sebeket, égési sérüléseket. Mivel ez a növény a központi idegrendszert serkenti, a memóriára jótékony hatással van, így enyhíti a fáradtságot és a nemi vágyat is fokozza. Nagyon jó közérzetet és élénkséget biztosít, de a koffein tartalmú gyógynövényekkel szemben mégsem okoz álmatlanságot. Az ázsiaiak szerint ez a fiatalság forrása, a titka, hogy naponta két levélnyit fogyasszunk el belőle.

Napraforgó

A napraforgó 3000 éves múltra tekinthet vissza. Mexikó északi részén, indiánok által termesztett növény volt, Európába a 16. századba jutott el. Magja B1- és B2-vitaminokat, vasat, foszfort, káliumot és növényi zsírokat, fehérjét tartalmaz. Virágának rügyei is alkalmasak a fogyasztásra, párolva vagy akár nyersen. A virág szirmaiból nyert készítmény kiváló a reumatikus megbetegedések és gyomorpanaszok kezelésére, afrodiziákumként pedig izgató hatású. Ha ez utóbbi hatása miatt szeretnéd inni, akkor a virágszirmaiból főzz teát.

Bojtorján

Európa és Ázsia mérsékelt égövi területein őshonos, másnéven bojtorvány, ragadvány, bogáncs, lapu, útszéli vagy keserűlevelű fű. Vértisztító és vizelethajtó hatása mellett izzasztószerként is használhatjuk. Ez a gyógynövény serkeni az epe működését, de tökéletes a reuma és a különféle bőrbetegségek kezelésére is. Kivonatait bedörzsölhetjük, de akár fürdőolajként is használhatjuk reumatikus fájdalmak ellen. Hajhullás kezelésére is jó és a kopaszodás megállításában is sokat segít. A prosztatára jótékony hatással van, a kínai szerint pedig fokozza a nemi vágyat, náluk afrodiziákumként ismeretes.

Rozmaring

Szinte az összes konyha alapfűszere ez az örökzöld fűszer, mely egyben egy régi gyógynövény is. Javítja a vérkeringést, segíti az emésztést, idegerősítő, de vigyázni kell, mert nagy dózisban magzatelhajtó hatása van. Afrodiziákumként a fürdővízben használják, a fűszernövény fokozza a test vérellátást, ezzel pedig az érzékenységet.