Kiemelt híreink

Így vészeld át a szakítást!

Túlélő tippek a szakítás utáni időszakra

A férfiaknak nőkre van szükségük, a nőknek pedig férfiakra. Hiába próbálunk nem szerelmesek lenni, akkor sem tudjuk kijátszani a kémiát. De mi van akkor, ha a szerelmünk véget ér, és túl kell élnünk egy fájdalmas szakítást?

A szerelem bármikor véget érhet, érezhetjük már előre, hogy nem működik, de az is elképzelhető, hogy derült égből villámcsapásként fog érni bennünket, amikor párunk kimondja, hogy nem akarja már tovább folytatni a kapcsolatot. A szakítás minden esetben fájdalmas, hiszen elveszítünk valakit, akiről eddig úgy gondoltuk, hogy a miénk volt, azonban hirtelen kiderül, hogy mégsem. A barátok azt tanácsolják, hogy ne foglalkozzunk vele, felejtsük el, bulizzunk, szórakozzunk, és pasizzunk. Mi azonban nagyon jól tudjuk, hogy a továbblépéshez még időre van szükségünk, hiszen fel kell dolgoznunk szerelmünk elvesztését.

Nézzük mit kell tenned ahhoz, hogy átvészeld a szakítás utáni nehéz időszakot:

1. Sírj, hiszen szakítottál, véget ért a kapcsolatod. Annak nincs értelme, hogy magadba fojtod az érzelmeidet, inkább add ki magadból őket! Időre van szükséged ahhoz, hogy túllépj rajta, szóval adj időt magadnak. Segíteni fog, ha az első néhány napban belemerülsz kedvenc sorozataidba és közben a kedvenc ételedet eszegeted. Így el tudod terelni a gondolataidat az exedről. De vigyázz, ne vidd túlzásba az otthon ülést!

2. Töröld ki a számát! Szabadulj meg minden üzenetétől, minden elérhetőségétől, hiszen ezzel a saját helyzetedet könnyíted meg. Ha ezt megteszed, nem fogsz akkora kísértést érezni, hogy megkeresd és esetleg könyörögj a folytatásért.

3. Nem kell azonnal egyedülállóra változtatnod a Facebook állapotodat, hiszen ezzel csak azt éred el, hogy a legtöbb ismerősöd sajnálkozó üzenetekkel fog bombázni, és arról faggatnak, hogy miért is ért véget a kapcsolatotok. Akkor váltsd át állapotodat szinglire, amikor már úgy érzed, hogy fel vagy készülve ezekre a kérdésekre.

4. Kezeld úgy, mint a többi exedet. Nem biztos, hogy jó dolog, ha rendszeresen találkozol vele, vagy véletlenül futtok össze. Próbáld meg elkerülni, hiszen a saját helyzetedet könnyíted meg azzal, ha nem találkozol vele egy jó ideig.

5. Ne gubózz be otthon! Úgy érzed, hogy nem igényled az esti bulikat a barátnőiddel, és egyáltalán nincs kedved szórakozni. Az a lehető legrosszabb, ha fejest ugrasz a társkereső oldalakba, és ott próbálsz ismerkedni, helyette inkább lógj a barátaiddal, és koncentrálj magadra.

6. Szakítás után jót fog tenni, ha változtatsz a megjelenéseden. Menj el fodrászhoz és vágass egy új frizurát, keress fel egy jó kozmetikust, aki különféle arcpakolásokkal kényezteti az arcbőrödet, és egy jó masszázs is teljesen el fog lazítani. Keresd fel a pedikűrösödet és a manikűrösödet, és rakasd rendbe a körmeidet is. Ha pedig végeztél mindezzel, akkor irány a pláza, és vegyél pár új ruhát is!

7. Hívd fel a szüleidet, rokonaidat. Ha felhívod a családtagjaidat, emlékeztetni fognak arra, hogy mennyire fantasztikus vagy, így nem lesz benned az az érzés, hogy szerencsétlennek érzed magad amiatt, hogy szakítottak veled.

8. Segíteni fog, ha készítesz egy listát arról, hogy miért nem ő volt a megfelelő partner számodra. Meg fogsz lepődni, hogy mennyire hosszú lesz…

9. Ne a szép dolgokat keresd a kapcsolatotokban, hanem próbálj meg arra koncentrálni, hogy miért nem működött. Soha nem mutatott be a barátainak vagy éppen a szüleinek? Ez eléggé elgondolkodtató, hiszen a megfelelő ember biztosan azonnal bemutatott volna.

10. Fogadd el, hogy nem ő volt számodra Mr. tökéletes. Miért nem? Mert ha ő lett volna, akkor biztosan soha nem engedett volna el…