Kiemelt híreink

Ezt tedd, hogy szerencsés legyen a következő éved!

Számos olyan babona van, melyeket ha betartasz, biztosan szerencsés lesz a következő éved. Nézzük csak, melyek azok!

A legtöbben január első napján megfogadják, hogy ez az év más lesz, mint a többi. Olyan fogadalmakat tesznek, melyek egy új élet kezdéséről szólnak, rossz szokásainkat hátrahagyva. Nézzünk néhány babonát, melyek segíteni fognak abban, hogy biztosan sikeres legyen az éved, és sikerüljön megvalósítanod céljaidat.

Fontos, hogy szilveszterkor ne együnk baromfit, mert a babona szerint a baromfi hátrakaparja a szerencsénket. Úgyanez vonatkozik a halra is, ha eszel, akkor a szerencse elúszik az újévben. Ha szerencsét akarsz a következő évedre, akkor lencsét és sertéshúst egyél. A disznó előtúrja a szerencsédet, a lencse pedig anyagi jólétet hoz az újévre.

Ha egyedülálló vagy, akkor ha éjfél után elsőnek egy fiatal férfi kíván boldog új évet, akkor a következő évben párra lelhetsz, ha viszont nő kíván, akkor a babona szerint nem találod meg a párod. Arra is figyelj, hogy az újév első napján óvatosan fogadd a vendégeket, vigyázz, hogy ne nő legyen az esztendő első látogatója, mert akkor szerencsétlen lesz az éved. Ha viszont férfi az első, akkor szerencsés leszel egész évben.

Fontos, hogy semmit ne dobj ki újév első napján, se szemetet, se felesleges dolgokat, mivel a szeméttel együtt a jövő évi szerencsédet is kihajítod. Arra is ügyelj, hogy a mosást és a teregetést is hagyd más napra, hiszen ezek is elüldözik a szerencsédet, és a babona szerint egy családtagod halálát is hozhatják ezek.

A veszekedést pedig végképp hanyagold az újév első napján, mivel ha január 1-én veszekedsz, az az egész évedet végig fogja kísérni!

Próbáld meg betartani ezeket, és biztosan szerencsés lesz a következő éved! :)