Kiemelt híreink

Ezt ki kell próbálnod! Téli receptgyűjtemény az ünnepekre

Jack bácsi ünnepi válogatása

Ha eddig csak a napágyon fekve vagy egy bárban ülve élvezted a koktélok adta felfrissülést, itt az idő, hogy új trendet teremts! A Jack Daniel’s az ünnepek alkalmából téli receptgyűjteményével szeretne kedveskedni neked, így karácsonykor sem kell lemondanod a finom italokról. Keverj egyet magadnak, hogy jobban menjen a készülődés, vagy lepd meg velük barátaidat az ünnepi vacsorán. Próbáld ki mindhárom variációt a téli hónapok bármelyik fagyos estéjén. Repüljön a konfetti és érezzétek jól magatokat, amint az amerikaiak kedvenc whiskey koktéljaival köszöntitek az újévet!

Forró méz

4 cl Tennessee Honey
2 cl friss citromlé
1 bárkanál méz
1 bárkanál narancslekvár
2 cikk friss gyömbér
1 egész fahéj
2-3 db szegfűszeg
1 filter narancstea
2,4 dl víz

A fűszereket, a lekvárt, a mézet, a citromlevet és a gyömbért főzzük fel egy edényben, majd tegyük hozzá a teát. Hagyjuk állni 2-3 percig. Öntsünk 4 cl Tennessee Honey-t egy pohárba, majd szűrjük rá a forró italunkat. Egész fahéjjal díszítsük.

Egy cseppnyi Manhattan

5 cl Jack Daniel’s
2 cl édes vermouth
2 öntet angostura bitter

Tegyünk minden összetevőt egy mixerbe és adjunk hozzá jeget. Rázzuk fel, majd öntsük ki egy koktélpohárba. Díszítésként dobjunk a közepébe egy cseresznyét.

Titkos kísértés

2 cl Jack Daniel’s
2 cl limelé
2 cl maraschino likőr
2 cl zöld chartreuse likőr

Tegyük a hozzávalókat egy mixerbe, majd jól rázzuk össze jégkockákkal. Öntsük egy hűtött gömbölyített pezsgőspohárba és díszítsük csillagánizzsal. Az ital a klasszikus Final Word-koktél egy módosított változata, amelyben a Jack Daniel’s-t facsart limelével, maraschino és zöld chartreuse likőrrel dobjuk fel.

Forrás: redlemon