Kiemelt híreink

Ezeket ne! – 4 végzetes smink baki

Most már Te is tudni fogod, hogy mit ne

Senki nem úgy születik, hogy mindenhez ért, tökéletes sminkeket csinál, gyönyörűbbnél gyönyörűbb hajfonatokat, kontyokat. Biztos mindenki látott már olyan alapozót, ami egy-két árnyalattal sötétebb, mint kéne és messziről látszik, hogy nem a megfelelő árnyalatban lett megvásárolva.

1. Alapozó – Hogy ha nem szeretnéd, hogy mindenki téged bámuljon a buliban – nem azért mert az új ruhád olyan dögösen áll rajtad – , mikor alapozót vásárolsz, mielőtt odasétálnál a kasszához és megvennéd újabb szerzeményed teszteld le, hogy biztosan az-e a megfelelő szín a bőrödhöz. Elég, ha a kézfejedre rákened és eldolgozod, és máris látod, hogy jó árnyalatot vettél-e le a polcról.

2. Pirosító – A kevés néha több… Ez mindig jusson eszedbe, mikor állsz a tükör előtt és nézed, hogy vajon eléggé pirosak-e az almácskáid. De az sem mindegy, hogy milyen színű pirosítót használsz. Más-más színűeket kell használnia egy sötét illetve egy világos bőrű lánynak. Kérlek, ha a barátnőd éppen a 2 hetes trópusi nyaralásáról tér haza csoki barnán, ne kérd kölcsön az ott vásárolt pirosítóját, mert könnyen lehet, hogy úgy fogsz kinézni, akár egy bohóc. És ezt senki nem akarja!

3. Szájfény – Romantikus pillanat, a nagy Ő ott áll előtted, ajkaitok összeér… és ekkor összeragadtok. Igen, ennek oka a NAGYON sok szájfény használata. Nem volt olyan érzésed, mintha le akarna folyni a szádról? Hát, jól érezted, ugyanis tényleg ez történik, és általában észre sem vesszük. Ahelyett, hogy 20 réteget vinnétek fel, válasszatok inkább egy kicsivel még jobban csillogósabbat, amiből kevés is elég, hogy ajkaitok szikrázzon a fényben.

4. Szemhéj – Soha, ismétlem SOHA, ne csak egy színű szemhéjpúdert használjatok! Van ilyen fajta SZÉP smink is, ám azt inkább bízzuk a profikra. 😉 A választott szín mellé inkább használjunk árnyalatában sötétebbet a szemünk külső felébe – külső V, illetve a szempillák tövéhez -, a belső szemzugban, és a szemöldökcsontunkra pedig világosabbat, akár fehéret. Így optikailag nagyobb szemet, szép nyitott tekintetet kaptok. A másik mellényúlás pedig, ha túl világos színt választunk, és nem árnyékoljuk sötétebb árnyalattal, hiszen ha ez nem történik meg, szemünk fáradtnak tűnhet, így az esti buliba nem a bókok fognak röpködni felénk, hanem a „Fáradt vagy, történt valami?” mondatokat hallgathatjuk egész este.

(Laki Vivien)