Kiemelt híreink

A csodás hajkorona titka

Így ápold a hajad

Szinte mindenki ismeri a töredezett, elvékonyodott hajvégek és a fénytelen, tartás nélküli tincsek problémáját. Lehet, hogy te is azok közé tartozol, akik saját maguk teszik tönkre a hajukat. Ijedtségre azonban nincs okod, csupán néhány dolgon kell változtatnod és a hajad végre csodálatos lesz!

Minden a hajmosásnál kezdődik, aminek a technikája egyáltalán nem mindegy. Nagyon fontos, hogy a sampont csak a hajtőre vidd fel, majd alaposan masszírozd be (a fejbőrödbe is). Ne aggódj, leöblítéskor mindenhová fog jutni a tisztításhoz elegendő mennyiség, és így a hajvégeid nem lesznek annyira töredezettek. A megfelelő sampon kiválasztása is nagyon fontos, ezért olyat keress, ami a te hajtípusodnak a legmegfelelőbb.

A hajbalzsam is nagy jelentőséggel bír, és nem helyettesíti a hajpakolás. Ha sietsz a hajmosással, akkor is a sampon leöblítése után kend be a hajvégeket ápoló hajbalzsammal, ami lezárja a mosás által kinyílt réteget. Ezzel a mosás során megnyúlt szálak kellőképpen védve lesznek és a hajad kifésülése is sokkal könnyebb lesz.

A hajpakolás különösen fontos, akkor is ha viszonylag egészséges a hajad. Havonta kétszer mindenképpen, de ha a festés miatt erősen töredezett a hajvég, akkor akár hetente is ajánlott a hajmosást egy pakolással befejezned. Ha felkented, akkor fóliával és egy puha törölközővel tekerd be a fejedet, és hagyd rajta legalább 20-30 percig. Ne feledd, minél tovább hagyod fent a pakolást, annál jobban beszívódik a hajszálakba!

Az öblítés sem mindegy, éppen ezért nagyon figyelj oda arra, hogy a lehető legalaposabban csináld. A sampont, a balzsamot, és a pakolást is tökéletesen el kell távolítani ahhoz, hogy egészséges, ápolt legyen a hajad. Ha ezt nem teszed, akkor a fel nem szívódott hatóanyagok nehéz súlyként ragadnak a szálakra, melynek következtében a frizurád elnehezedik, a fejedre lapul és még a fényét is elveszti. Tehát addig öblítsd a hajadat, amíg hab nélküli víz folyik belőle.

Ha szép hajat szeretnél, akkor a hajvégápolás is szükséges, hiszen a hosszú hajszálak vége folyamatosan ki van téve a válladon történő súrlódásnak és az időjárás viszontagságainak. Használj rendszeresen hajolajat vagy hajvégápoló krémet. Sérüléstől függően akár naponta, reggel és este is belesimíthatsz egy mogyorónyi mennyiséget a hajszálak végébe.

Ha szeretnél élettel telibb, egészségesen fénylő hajat, akkor minden este alaposan keféld ki. Ha hosszú a hajad, akkor különösen figyelj arra, hogy ne fésüld durva vagy sűrű fogú fésűvel. A legjobb a finom sörtéjű disznószőr kefe, mivel ez a fejbőrt és a hajszálakat sem sérti.

Végül a hajvágás is nagyon lényeges. Ha egészséges, szép hajat szeretnél, akkor hat-nyolc hetente fel kell keresned egy fodrászt, és egy-két centit muszáj vágatnod a végéből. A jó hír, hogy a szakszerű vágás a hajad növekedését is gyorsítja, viszont arra vigyázz, hogy a túl gyakori ritkítással az ellenkezőjét érheted el: mivel a a hajszálak nem egyforma hosszúságban súrlódnak egymáshoz, ezért könnyen eltörik egymást.