Kiemelt híreink

7+1 tipp a tökéletes szemöldökhöz

A természetes a szép

Méret, forma, árnyalat – rengeteg mindenre figyelni kell ahhoz, hogy a vonásaiddal összhangban megalkosd az ideális szemöldököt. A szépen szedett, gondozott szemöldök smink nélkül is meghatározó karaktere az arcnak. Ne aggódj, mi most segítünk neked, hogy te is profi lehess szemöldök téren.

1. Az ideális forma – az első és legfontosabb tipp, az ideális forma megalkotása. A szemöldöködnek az orrcimpáddal egy vonalban kell kezdődnie, a legmagasabb pontját, az orrcimpát és a pupillát összekötő egyenes mutatja meg. Végét pedig az orrcimpától a szemzugon át húzott egyenes jelöli ki. A „kijelöléshez” használj egy szemceruzát, vagy egy szemöldökceruzát.

Golden-Ration-RGB1

2. Szimmetria! – a szimmetrikus, megfelelő hosszúságú szemöldök csodálatos keretet ad az arcnak.

3. Találd meg a megfelelő színt! – A megfelelő szín megtalálására a hajad töve lehet segítség. Ha szőke a hajad, vagy világos barna, mindig egy árnyalattal sötétebb szemöldököt csinálj/csináltass magadnak. Ha pedig sötét a hajad, mindig egyel világosabbat. Látod, ilyen egyszerű! (Ha átfesteted a hajad, a szemöldököd se hagyd ki!)

4. Mikor és hogyan kell szedni? – Célszerű 3 hetente elmenni kozmetikushoz. Ő formára szedi, ám, hogy három héten keresztül kitartson a szép szemöldököd, néha szedd ki otthon a benőtt szálakat. De szigorúan, csak ami TÉNYLEG nem oda való! Ám ehhez kell egy olyan csipesz, ami mindig a segítségedre lehet. A legjobb választás a hegyes, acélból készült lehet, ami még a makacsabb szálakat is elkapja és kiszedi. A másik aranyszabály, amit jól véss be a fejedbe: főleg csak alul szedd! A szemöldök feletti ritkítás még belefér – csak a pihéket – ám, ha felül túl sok száltól válsz meg, bizony ellaposodhat, és úgy fogsz kinézni, mintha állandóan elmélkednél valamin. Ezen felül ráadásul, még rontja is a szemöldök ívét, ha túl sok szálat kapsz ki, így optikailag közelebb hozza a szemöldöködet a szemedhez, ami miatt barátságtalanná válhatsz.

5. Dobd el a sablonokat, a természetes a szép! – Egy tökéletes szemöldök az arcod formájához igazodik, tehát sületlenség, hogy mindenki 3-4 fajta sablonhoz nyúljon. A mesterséges sablonok mérgesnek, meglepettnek vagy akár kancsalnak is mutathatnak, ezt pedig senki sem szeretné! Minél inkább törekedj a természetességre. Nem kell, hogy szuper vékony legyen, ahhoz, hogy trendi lehess.

6. Amit sose tegyél! – Középen soha ne szedd túl a szemöldöködet, hiszen ettől a szemed távol ülőnek fog tűnni, és sajnos a szemöldököd, nem olyan, mint egy rossz hajvágás. Lehet, hogy sose nő vissza… Szóval óvatosan azzal a csipesszel! A másik hatalmas hiba, amit sokan elkövetnek, hogy túl rövidre szedik a szemöldököt. A szemöldököd az arcod kerete, ezért is fontos, hogy a lehető legtökéletesebb legyen a formája.

7. Amik a segítségedre lesznek – Talán a legelterjedtebb és legegyszerűbb eszköz, amivel gyönyörű szemöldököt varázsolhatsz magadnak, az a szemöldökformázó por. Szépen lehet vele dúsítani és formálni a szemöldökünk ívét. Ezt pedig egy ferde ecsettel a legjobb felvinni, amit általában adnak a szetthez. A másik csodaeszköz a szemöldökceruza, ami akkor lehet jó barátunk, ha „hézagos” a szemöldökünk.
FONTOS: Míg a por állagú szemöldökformázót helyettesíthetjük MATT szemhéjpúderrel, addig a szemöldökceruzát sose helyettesítsd szemceruzával, hiszen sokkal puhább az állaga, pigmentáltabb, amivel könnyen természetellenes hatást érhetünk el, arról pedig nem is beszélve, hogy bizony maszatolódik. Nagyon csúnyán… Harmadik barátunk nem is olyan régen került fel a beauty polcokra, ezek pedig a szemöldökfilcek. Léteznek vastagabb és vékonyabb hegyű változatban is. Ezzel a legkönnyebb a szálazó technikát alkalmazni. És akik gyönyörű, természetes szemöldökkel rendelkeznek, azoknak elég egyetlen terméket használniuk reggelente: a szemöldökrögzítő zselét/vakszot. Ám azok is használhatják ezt a csoda terméket, akik reggelente szépen átfutnak a feljebb említett egyikével a szemöldökükön és szeretnék, hogy tartós maradjon. Fuss át vele a szőrszálakon és egész nap természetes hatású eredményt kölcsönöz, és garantáltan nem kell aggódnod azon, hogy mi lesz, ha legközelebb tükörbe nézel.

+1 – Akik pedig nincsenek megáldva vékony, katonarendbe állított szőrszálakkal azok se búsuljanak, ugyan is idén a vastagabb, természetes szemöldök a trendi. De azért a csipeszeket ne hagyjátok otthon, ha nyaralni indultok! 😉

(Laki Vivien)