Kiemelt híreink

6 jel arra, hogy túl sokat hasonlítgatsz

Sokszor vannak szituációk, amelyeket más helyzetekhez hasonlítunk, olykor-olykor pedig magunkat is képesek vagyunk más emberekkel összemérni. Egyszer-egyszer még nincs baj a hasonlítgatással, ha azonban átlépjük az egészséges határt, egyszer csak azon kapjuk magunkat, hogy az örökös párhuzamvonás nem vezet semmi jóra. Nem leszünk tőle jobbak, nem leszünk boldogabbak, sőt csak egyre erőtlenebbnek érezzük magunkat általa.

Íme néhány jel arra, hogy bizony Te is túl gyakran foglalkozol ezzel a dologgal. Vésd az alábbi tényeket jól az elmédbe, és innentől kezdve próbálj meg tudatosan boldog lenni. Akkor légy boldog mostantól! Pontosan ettől a pillanattól!

  1. A múltban élsz

Túl sokat hasonlítod magad az életed egy korábbi szakaszához és úgy érzed, akkor sokkal jobb volt, mint most? Boldogabb volt a párkapcsolatod, jobbak voltak a barátaid, egyszerűen minden könnyebb és szebb volt, mint a jelenben? Rázd meg magad gyorsan, mert ez biztosan nincs így (például: annak a kapcsolatnak valami okból ugyan, de vége lett!)! Fókuszálj a jelenlegi életedre, élvezd a boldog pillanatokat és éld meg az időnként fellépő rosszakat is. A rosszabb napok okkal vannak az életünkben, hiszen tanítani akarnak minket valamire, amit most még nem tudunk.

  1. Gyakran ítélkezel mások felett

A modern társadalom egyik főproblémája, hogy az emberek roppant önzőek. Gyakran ítélkeznek mások felett, nem tartják tiszteletben a körülöttük lévő embereket és azt hiszik, hogy jobbak náluk. Ha pedig valaki az ő szemüket nyitná fel, akkor rögtön megvédik magukat és minden pillanatban azon lesznek, hogy növeljék saját önbizalmukat. Óriási hiba! Ne ítélkezz, hiszen sosem tudod, hogy ki miért olyan amilyen! Mindenkit az élet formál!

  1. Másokra akarsz hasonlítani

Azok az emberek, akik folyamatosan másokhoz hasonlítják magukat, valójában boldogtalanok. Talán nem is tudják, hogy azok, mivel sokszor öntudatlanul csinálják ezt a hasonlítgatást. Soha ne hasonlítsd magad se sikeres, se sikertelen emberhez. Egyszerűen tudatosítsd magadban a céljaid, vágyaid és mindent tegyél meg értük.

  1. Folyamatosan a pénzre gondolsz

Elégedetlen vagy az anyagi helyzeteddel? Szeretnéd, hogy magasabb fizetésed legyen? Ha mindig a pénzre gondolsz, akkor nem veszed észre azokat a dolgokat, amiket már sikerült megteremtened magad körül. Éppen ezért nem becsülöd meg a saját életed sem! Azt hiszed, hogy a barátaidnak, a rokonaidnak boldogabb az életük, mert új autót, telefont, ruhát vettek? Biztos vagy benne, hogy dúskálnak a pénzben és azért vették meg? Nem lehet, hogy vannak tartozásaik és pénzügyi problémáik is? Nem tudod pontosan? Na, ugye… A pénz önmagában soha nem boldogít, inkább arra gondolj, hogy miért kell neked ez az eszköz (hiszen a pénz csak egy eszköz)? Mit szeretnél elérni vele pontosan?

  1. Nem szereted magad

Gyakran mondod, hogy “Az ő haja sokkal szebb, mint az enyém”, vagy “Te olyan vékony vagy, én meg annyira kövér”? Soha ne mondj, gondolj ilyeneket! Tanuld meg szeretni a tested, fogadd el önmagad. Különleges vagy és ez nem az életkorodtól, a testsúlyodtól, vagy éppen a magasságodtól függ. Mindenki szép a maga módján és mindenkinek vannak hibái, senki sem tökéletes. Inkább a belső értékeid erősítsd, tanulj, fejlődj mindig!

  1. Elhagynád az országot, mert nem vagy boldog

Sose hagyd el az országot anélkül, hogy szeretnéd önmagad. Csak úgy fogadtathatod el magad egy másik városban, másik országban, másik kultúrában, ha elfogadod a hibáid és tisztában vagy a saját értékeiddel. Látod, hogy egy kollégád sikeres a munkahelyeden? Eszedbe ne jusson kilépni, inkább tegyél meg mindent, hogy veled is maximálisan elégedett legyen a főnököd. Ha világot szeretnél látni, kipróbálni magad más országban, csak úgy tedd, hogy teljesen biztos vagy abban, hogy nem menekvésből léped, vagy repülöd át a határt!