Kiemelt híreink

5 legcukibb húsvéti dekoráció

Varázsolj tavaszi hangulatot az otthonodba

Közeleg a tavasz, és ezzel együtt a húsvét is. Összegyűjtöttünk nektek pár cuki dekorációt, melyekkel igazi nyuszi váró hangulatot varázsolhattok az otthonotokba!

1. A húsvét egyik legjellemzőbb virága a tulipán, így természetesen ez egy elmaradhatatlan kelléke az otthoni dekorálásnak. Vigyél egy kis pompát a konyhaasztalodra: régi vagy elhasználódott gumicsizmádat ne dobd ki, inkább használd vázaként és tegyél bele néhány szál virágot. Kertedet is dekorálhatod vele, ezzel igazi tavaszi hangulatot varázsolhatsz az otthonodba!

Húsvéti dekor 1

2. Te is szereted a cuki dolgokat? Ha igen, akkor készíts színes pékzsineg csirkéket. Ehhez két különböző méretű pomponra lesz szükséged, ezzel tudod elkészíteni a fejüket és a testüket. A szemüket gyönggyel, a csőrüket pedig papírral vagy egy kis narancs textildarabbal tudod díszíteni. Végül ültesd bele őket egy tojástartóba és már meg is csodálhatod a húsvéti csibéidet. Ha nincs kedved tojást festeni, akkor akár be is boríthatod a zsineggel a teljes felületüket!

Húsvéti dekor pékzsineg

3. Szereted az egyedi, szemet gyönyörködtető dolgokat? Ha igen, akkor készíts tojásdekorációt! Ehhez egy dupla falú vázára lesz szükséged, melynek a belső részbe tölts vizet, majd tegyél bele tavaszi virágokat. A külsejébe pedig pakolj megfestett tojásokat. Ugye milyen jól néz ki?

Húsvéti dekor váza

4. A húsvét elmaradhatatlan kelléke a barkaág. Ha valami igazán különlegesre vágysz, akkor akár barkavirágot is készíthetsz. Nincs más dolgod, mint leszemezni néhány barkavirágot, és hagyni, hogy kis ideig száradjon. Egy kis hőálló felületre cseppents ragasztót, majd óvatosan, körkörös mozdulatokkal nyomd bele a szemeket. Amikor mind a helyén van, a közepére ragassz gombot vagy gyöngyöt. Ágakon a virágok nagyon egyedi dekorációk, és a szobád legszebb díszei lehetnek!

Húsvét dekor barka

5. Mivel a húsvétról mindenkinek a nyuszi jut az eszébe, így ha szeretnél valami igazán kreatív dolgot adni a locsolóidnak, akkor süss nekik nyúl formájú pogácsákat. A fantázián és a kézügyességen kívül pedig csupán egy ollóra lesz szükséged, mellyel a fülüket tudod formázni.

Húsvéti dekor süti