Kiemelt híreink

Világsztárok, akiket idén vesztettünk el

Rest In Peace

Annak ellenére, hogy nem volt híján kiugróan fényes eseményeknek az év, bizony 2014-ben kiugróan sok világsztárt vesztettünk el. Ebben az összeállításunkban róluk emlékezünk meg.

Joan Rivers

death01

A komika szeptember eleji hirtelen halála a mai napig foglalkoztatja a sajtót, hiszen a 81 éves Rivers egy rutinműtét során vesztette életét. Lánya, Melissa műhibaperrel támadja az orvosokat, akik édesanyját kezelték. Halálát valószínűleg ugyanaz a Propofol nevű szer nem megfelelő adagolása okozta, mint anno Michale Jacksonét.

Robin Williams

death02

A nagy nevettető augusztus 11-i halála alighanem ugyanolyan sokként érte a világot, mint Riversé, ugyanis a 63 éves színész önkezével vetett véget életének. Felesége így emlékezett meg róla: “Remélem, nem halála marad meg emlékezetünkben, hanem az a megszámlálhatatlan örömteli pillanat, amit adott a világnak.” Williams filjei közül talán nehéz is kiemelni a legemlékezetesebbeket, hiszen van, aki a Jó reggelt, Vietnam vagy épp az Egy úr az űrből sorozat kapcsán, más a Holt költők társasága, a Halászkirály legendája, vagy épp a Mrs. Doubtfire vagy épp a Flubber – A szórakozott professzor főszerepében idézi fel szívesen.

Philip Seymour Hoffman

death03

Az Oscar-díjas színész 46 éves korában, herointúladagolásban halt meg. Hoffman legismertebb mozijai közt megemlíthetnénk akár az 1996-os Twistert, a Boogie Nightsot, a Nagy Lebowskit vagy épp a Hibátlanokat vagy épp a Tehetséges Mr. Ripley-t.

Oscar de la Renta

death04

A világhírű divatguru október 20-án bekövetkezett halálának hírére tulajdonképpen gyászba borult az egész sztárvilág. Nem véletlen: Jackie Kennedytől kezdve Hillary Clintonig mindenkit öltöztetett, de nem sokkal halála előtt még az ő divatháza tervezte meg George Clooney nejének menyasszonyi ruháját is. A 82 éves de la Renta tákban hunyt el – közel tízévnyi betegeskedés után.

Persze ők csak a legkiemelkedőbb nevek. Idén vesztettük el Peaches Geldofot, a legendás zenész és aktivista Bob Geldof 25 éves divattervező lányát; Shirley Temple-t, a világ talán legelső ikonikus gyermekszínészét; a Golden Globe díjas brit Bob Hoskinst; Eli Wallach-ot, akit olyan western-klasszikusok főszerepében láthattunk, mint a Jó, a rossz és a csúf vagy a Hét mesterlövész; Richard Attenborough színész-rendezőt, aki legtöbbünknek a Jurassic Park filmek John Hammondjaként égett emlékezetünkbe valamint Paco de Luciat, aki alighanem a világ legismertebb klasszikus gitárosa volt.