Kiemelt híreink

Új őrület a Facebookon: szivárvány profilkép

Egy trend - és ami mögötte van

Egy pénteken született döntés értelmében az Egyesült Államok legfelsőbb bírósága minden államban jóváhagyta az azonos neműek legális házasságát, így már a világ 14 országában lehet melegházasságot kötni és teljesen egyenlőnek ismerik el a férfi és nő között kötött házassággal.

A hír örömére a Facebook azonnal összehozott egy ötletes alakalmazást, amely lehetővé teszi, hogy bárki szivárványszínűre színezze a profilképét, aki a döntéssel szimpatizál. Természetesen maga Mark Zuckerberg volt az első, aki a gyakorlatban is bemutatta, hogyan is néz ki a dolog, de hogy hazai celebet említsünk – természetesen – Steiner Kristóf illetve Lakatos Márk privát oldala is szivárványban pompázik, ugyanakkor a “civil” szimpatizánsok száma is napról napra nő.

Hosszú idők óta sokakat megoszt a téma, volt idő (60-as években) mikor határozottan bűnnek számított a melegek szerelme – és egyes országokban a mai napig komoly szankciók járnak érte.

Mivel a házasság nem csak két ember szerelmének a beteljesülése, de alapjában véve egy gazdasági közösség is, így – kérdem én – miért ne kaphatnának az egyneműek is papírt róla? No és a gyermekvállalás kérdése? Sokkal fontosabbnak ítélem, hogy két intelligens ember vállalkozzék a szülői feladatra, mint a nemi hovatartozás.

Ha te is szeretnéd szivárványosítani a profilképed, ide kattintva teheted meg!