Kiemelt híreink

Tudtad, mennyibe kerül Manhattanben egy kilenc négyzetméteres lyuk?

Eddig mi sem tudtuk, de most leesett az állunk. Arról nem is beszélve, hogy van, aki kiveszi. Méghozzá egy luxusétterem alkalmazottja.

A Yahoo oldalán találtunk rá arra a videóra, amiben a Manhattanben élő Grayson Altenberg mutatja be alig több, mint 9 (!) négyzetméteres lakását. A fiatal, feltörekvő szakácsnak azért esett erre az odúra a választása, mert nagyobbat nem engedhetett meg magának a környéken, így pedig legalább jó közel (öt percre) lakik a munkahelyétől, a Lincoln Ristorantétól. Az éttermet még a neves Michelin Guide is megemlíti – azaz nem épp egy kifőzdéről beszélünk – Graysonnak mégis egy akkora lakás jutott, amibe egy kétszemélyes ágy, néhány polc, valamint egy apró zuhanykabin fér be – semmi több.

Igen, a séfnek nincs konyhája… Grayson egyébként tudja, hogy nem a legjobb lakást fogta ki, de ahogy ő fogalmaz, a helyigényét feláldozta, hogy Manhattanben élhessen.

És akkor a lényeg: tessék kapaszkodni! A fiatal szakács 1100 dollárt, azaz hozzávetőlegesen 305 000 forintot fizet – havonta.