Kiemelt híreink

Egereket etetett a lányával

Úgy gondolta, hogy ezzel megállítja a lány hajhullását

Világszerte óriási felháborodást okozott az a kínai lány, aki a reggelijéről töltött fel képeket az egyik közösségi oldalra.

Végső elkeseredésében a világhálón várt segítséget az a fiatal lány, akit anyja minden reggel egerek elfogyasztására kényszerítette. Hiába ellenkezett, muszáj volt megennie, mivel a nő úgy gondolta, hogy ez az étel nagyon tápláló, egészséges, gazdag vitaminokban és fehérjékben. A lány a reggelijét behunyt szemmel fogyasztotta el, bele gondolni sem akart, hogy mit eszik éppen.

Az asszony ellentmondást nem tűrt, ragaszkodott ahhoz, hogy a lány minden egyes reggel elfogyassza a napi egéradagját. “Eleinte azt hittem, hogy nyulat etet velem, de mikor jobban szemügyre vettem, akkor jöttem rá, hogy valójában egereket készített nekem. Próbáltam ellenkezni, volt olyan, hogy egyszerűen nem voltam hajlandó megenni, de anyám akkor is kikényszerítette, hogy elfogyasszam.”

Az egér Kína Fucsien tartományában nagyon népszerű ételnek számít, a lány családja körében pedig különösen az, hiszen úgy gondolják, hogy egy egérben – a magas fehérjetartalma miatt – annyi a tápanyag, mintha 3 csirkét ennénk meg. Sőt a helyi lakosok és a lány anyja szerint fogyasztásukkal a hajhullás is megállítható. A szakértők azonban óva intenek mindenkit a rágcsálók elfogyasztásától, hiszen rengeteg olyan baktériumot hordoznak, ami nagyon is árthat az emberi egészségnek.