Kiemelt híreink

Mérgező paprika az egyik magyar áruházlánc polcain

A Spar tagadja a vádakat

A Greenpeace környezetvédő szervezet 7 áruházlánc boltjaiban vett összesen 12 paprikamintát. Azt állítják, hogy volt olyan zöldség, amely mérgező anyagokat tartalmazott.

A vizsgálatot egy független, akkreditált laboratóriumban végezték el, ahol a Greenpeace állítása szerint fennakadt egy Sparból vásárolt paprika, amely forgalomból kivont, engedély nélküli mérgező anyagokkal volt szennyezett.

A Spar egy közleményben reagált a vizsgálat eredményére, miszerint nincs mérgező paprika a Spar áruházlánc üzleteiben, ellentétben a Greenpeace Magyarország állításával. A tájékoztatás szerint ők nem is forgalmazzák azt a terméket, mely a laborvizsgálati jegyzőkönyvben szerepelt. Úgy vélik, hogy a Greenpeace által alkalmazott eljárás nem volt szabályos, hiszen nem rögzítették a termék pontos nevét és tételazonosítóját, így a későbbi nyomon követés nem lehetséges.

A környezetvédő szervezet azt tanácsolja, hogy idényzöldségeket- és gyümölcsöket vásároljunk, illetve biotermékeket, melyeket alaposan meg is kell mosnunk, így elkerülhetjük, hogy mérgező szerek kerüljenek a szervezetünkbe.

Fotó: Greenpeace Hungary Facebook/ Járdány Bence