Kiemelt híreink

Meleg párok a bécsi közlekedési lámpákon

Eurovíziós Dalfesztivál - Meleg párok láthatók a gyalogos közlekedési lámpákon

Különleges dolgot fedezhettek fel a bécsi utcákon sétálók: több tucatnyi gyalogos közlekedési lámpán egy alak helyett két azonos nemű figura és szív látható. Az ok nem más, mint a közelgő Eurovíziós Dalfesztivál, a Life Ball jótékonysági bál, valamint a júniusi melegfelvonulás.

A toleranciára és az elfogadásra akarják felhívni a figyelmet a bécsiek. Az osztrák fővárosban közel 50 jelzőlámpa ábrája változik meg. A város illetékesei szerint a “páros lámpák” felhívják a figyelmet az elfogadásra, és még a közlekedésben is nagyobb odafigyelésre késztetnek. A város úgy döntött, hogy egy kísérletbe is kezdenek, aminek keretében azt vizsgálják majd, hogy milyen gyakran mennek át a piros jelzésnél a gyalogosok a zebrán.

A Kronen Zeitung című osztrák újság értesülése szerint a városnak 63 ezer euróba (több mint 19 millió forintba) kerülnek az új lámpák, amelyek június végéig működnek a bécsi gyalogátkelőknél. Az Eurovíziós Dalfesztivált a tavalyi évben az osztrák Conchita Wurst nyerte, akit sokan csak úgy hívnak, hogy a szakállas nő.

A világverseny kapcsán a homoszexualitáshoz kapcsolódva több programot is szerveznek az osztrák fővárosban, a legtöbb esemény a fesztivál hetében, május 18. és 23. között zajlik. Az egyik rendezvényen például a szakértők azt vizsgálják, hogy a dalszövegek mennyire gerjesztik a homofób és egyéb kirekesztő érzületeket, ezeknek milyen hatásuk lehet a hallgatóságra.