Kiemelt híreink

Már készül az elveszíthetetlen okosbőrönd

Nyomon követhetjük a csomagunk útját

Újabb nagyszerű találmánnyal állt elő a Samsung: a Samsonite bőröndgyártó céggel összefogva közösen kezdték el az okosbőrönd fejlesztését. Így már nem kell sokat várnunk arra, hogy megvásárolhassuk az első okostelefonnal vezérelt, motor segítségével guruló bőröndünket.

A Daily Mail beszámolója szerint a két cég nagyon széles kínálat kialakítására készül. Fontos funkciónak tartják, hogy a GPS-es nyomkövető beépítése mellett a bőröndünk azt is jelezze tulajdonosának, ha engedély nélkül kinyitják, sőt az önálló életre is alkalmassá akarják tenni.

A tervek szerint egy segédmotor segítségével lesznek vezérelve, hogy kövessék az utasokat, ha pedig több méterre eltávolodott a tulajdonosától, akkor jelez neki. És ha ez még nem lenne elég: a rendszer a légitársaságot is ellátná a szükséges információkkal.

Ha sikerül megvalósítani az elképzeléseket, akkor ezzel a technológiával a csomagunk teljes útja követhető lenne, attól a pillanattól kezdve, hogy azt feladtuk poggyásznak egy repülőre. A bőröndökbe épített rendszer a felhasználók mobiljára küldene üzenetet, akkor amikor a csomagot levették a szállítószalagról, bekerült a gépbe és a célállomáson sikeresen landolt. A csomag tulajdonosa riasztást kapna, ha valaki felnyitná a bőröndöt. Ti mit szóltok az okosbőröndhöz?