Kiemelt híreink

Gázolás Budapesten – többen súlyosan megsérültek

23 éves budapesti nő a gázoló

Több embert gázolt el egy járdára hajtó személyautó csütörtök délután Budapest V. kerületében, a József Attila utca és a Hercegprímás utca kereszteződésében, az Erzsébet tér mellett – közölte az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója. A balesetben öt fiatal nő sérült meg, egyikük súlyosan. A gázoló egy 23 éves budapesti nő.

Az MTI tudósítója arról számolt be, hogy a József Attila utcán egy a Lánchíd felől érkező személyautó a járdára hajtva négy járókelőt ütött el, majd egy villanyoszlopnak csapódott.

Valics Dezső, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletes közölte, a balesetben öt, 20-25 év közötti nő sérült meg, négyen könnyebben, egyikük pedig súlyosan. Valamennyiüket kórházba vitték.

A rendőrség a honlapján azt írta, hogy a gázoló egy 23 éves budapesti nő, aki szintén megsérült. Tájékoztatásuk szerint a személyautó eddig tisztázatlan okból hajtott fel a járdára, ahol négy gyalogost gázolt el. A rendőrség szerint az autó több, parkolást gátló oszlopot és közlekedési jelzőtáblát is kidöntött, majd egy villanyoszlopnak ütközve állt meg.

Fotó: MTI