Kiemelt híreink

Gyászol az ország: elhunyt Harangozó Teri

Nyugodjék békében!

Egy legendás énekesnőt vesztett el az ország: Harangozó Teri szeptember 8-án, kedden hunyt el.

A hírt elsőként Terry Black osztotta meg közösségi oldalán, később pedig a család is megerősítette: “Gondoskodó szeretete, a végső napokig kitartó szórakoztató humora, gyönyörű hangja, egyénisége hiányozni fog rokonainak, barátainak, közönségének” – áll a család közleményében.

Harangozót augusztus 22-én szirénázó mentőautó szállította kórházba. Orvosi felügyelet alatt tartották, ám akkor még senki sem gondolta volna, hogy már sosem épül fel a művésznő. Rajongóinak azt üzente: jobban van, már a fellépéseire gondol, amiket semmi esetre sem akar lemondani. Később, egy operáció után azonban aggasztó hírek láttak napvilágot: több bulvárlap megírta: kómába esett, míg mások tagadták ezt – a család pedig nem adott pontos felvilágosítást.

Kedd este azonban bekövetkezett az, amitől mindenki tartott: a legendás énekesnő szervezete feladta a harcot. A család közleménye szerint egy gyors lefolyású tüdőbetegség következtében hunyt el.

Harangozó Teri az 1965-ös Ki Mit Tud? nagy felfedezettje volt. 1966-ban (Aradszky Lászlóval együtt) ő lehetett hazánk első aranylemezes előadója – a „Minden ember boldog akar lenni” című dallal. Állandó szereplője volt a táncdalfesztiváloknak, ahol 1968-ban és 1969-ben második helyezést ért el a „Sose fájjon a fejed” és a „Szeretném bejárni a földet” című dalokkal – legnagyobb slágere azonban minden kétséget kizáróan a “Mindenkinek van egy álma” volt.

Harangozó Teri 72 éves volt. Nyugodjék békében.