Kiemelt híreink

Ernyő nélküli esernyő? De mégis hogyan?!

Ernyő nélküli esernyő az új találmány

Bármilyen hihetetlen: láthatatlan esernyőt fejlesztenek kínai feltalálók! Nézzük, hogyan működik!

Még piacra sem került, de máris óriási népszerűségnek örvend az ernyő nélküli esernyő. Egy kínai kutatócsoport gondolta ki ezt a fantasztikus találmányt az eső elleni védekezés új eszközéül. De hogyan is képzelték el?

A láthatatlan esenyő csupán egy nyéllel rendelkezik, és víztaszító hatású. A neve mi más is lehetne, mint Air Umbrella, magyarul levegőesernyő. Az eszköz a nyél tetején lévő lyukakból kifújt levegőnek köszönhetően tartja a hordozóját szárazon, hiszen a levegő kipréselésével olyan erőtér képződik, mely taszítja az esőcsepeket.

Az ernyő jelenleg még kutatási és fejlesztési fázisban van, azonban előreláthatólag három típusban lesz kapható:

– Kifejezetten nőknek fejlesztették ki a legkisebbet, mely 30 centiméteres, és 500 grammos lesz. Ez összesen 15 perces használatot fog lehetővé tenni.

– A másik, az úgynevezett hagyományos változat 50 centiméter hosszú és 800 grammos lesz. Ez körülbelül fél órán keresztül taszítja majd az esőt.

– A harmadik típus pedig változtatható lesz, 50-ről akár 80 centiméterig kitolható és 80 grammos lesz. Ennek az eleme fél órán keresztül fog kitartani.

Hogy mikor tudjuk beszerezni ezeket a nagyszerű találmányokat? Arra sajnos még várnunk kell, hiszen az ötletre még csak most érkeznek a támogatók. A végső fejlesztések előreláthatólag még 10 hónapot fognak igénybe venni, vagyis legkorábban 2015 végén tudjuk megvásárolni az első Air Umbrellánkat.