Kiemelt híreink

Egy könyvesboltnyi mese vár a kicsikre és a nagyokra

Forradalmian új, a gyermekek irodalmi nevelését, szórakozását és nyelvtanulását is szolgáló applikációval valamint egy saját fejlesztésű, önálló operációs rendszert is futó “Mesetablettel” jelentkezik a BOOKR, amely nevét már egy nemrég nyílt boutique könyvesbolt kapcsán megismerhettünk.

A gyermekek számára nem ismeretlen terület a digitális világ, ebben nőnek fel, az első perctől fogva a sajátjuknak érzik. Ezt szem előtt tartva, egy kifejezetten gyermekek számára készült, merőben új és rendkívül hasznos applikációt fejlesztett a BOOKR, a nagy múltú Móra Kiadó együttműködésével. A BOOKR Kids egy tabletre és mobilra letölthető, kifejezetten gyerekek számára alkotott applikáció: könyv, hangoskönyv és interaktív játék egyben.

A BOOKR Kids mesetárában interaktív történetek találhatóak, amelyek különleges keverékei a digitális könyveknek, ismert színészek közreműködésével készült hangoskönyveknek és képességfejlesztő játékoknak. A BOOKR Kids egy “könyvesboltnyi mesét” kínál, ahol a klasszikus és modern történetek híres mesemondók előadásában kelnek életre, például Básti Juli, Haumann Péter vagy Szacsvay László. A történetek, így hangjátékként is élvezhetőek. A könyvtárát tanárok, irodalmárok és gyermekek segítségével alakították ki, megtalálhatóak benne a legnagyobb közönségkedvencek. Andersen, Gerald Durrel, a Lúdas Matyi és a Szezám utca is megfér egymás mellett a polcokon. Az alapjában magyar nyelvű applikáció nyelvtanulási lehetőséget is kínál. Egyes könyvek angol hanggal és felirattal is elérhetőek, ezzel segítik az olvasót a szavak és kiejtésük hallás utáni elsajátításában.

Az applikáció Android tabletre és iPad-re egyaránt ingyenesen letölthető, a teljes katalógus előfizetéses modellben érhető el. Érvényes előfizetéssel a BOOKR könyvtárából korlátlanul streamelhetőek a mesék, illetve az applikáción belül található polcra letölthetőek, így internet hozzáférés nélkül is olvashatóak.

Egy saját fejlesztésű, önálló operációs rendszerrel és menüvel futó “Mesetablettel” is a piacra lép a BOOKR. A 4 magos 1,2 GHz-es processzorral ellátott, SD kártyával bővíthető, de alapjában 8 GB-os memóriájú, Android 4.4 rendszerű, önálló tabletként is használható eszköz mindössze 29.900 forintba kerül, mely egy 5.000 forintos BOOKR Kids App előfizetést is tartalmaz.