Kiemelt híreink

A kiállított bútorokon alvók ellen harcol az IKEA

A kiállított bútorain alvók ellen veszi fel a harcot az IKEA Kínában

Bármilyen meglepő és hihetetlen: Kínában egyfajta divattá vált az Ikeában kiállított bútorokon aludni. Ez eddig mindennapos látvány és eltűrt jelenség volt, de az áruház besokallt.

A svéd bútorkereskedelmi cég nem hajlandó tovább eltűrni, hogy kínai vásárlói a kiállítótér ágyain és székein aludjanak. Ezt eddig jó páran megtették, hiszen az eddigi gyakorlat az volt, hogy a vásárlásban elfáradt kínai látogatók egy része akár a cipőjét ledobva, takaró alá bújva rövidebb-hosszabb időre “élesben” is kipróbálta az Ikea bútorait. A kínai lapok szerint a szieszta olyan méreteket öltött, hogy egy-egy nap akár a fővárosi áruházi ágyak felét is elfoglalták a vásárlók.

Az Ikea sokáig tűrt, hiszen az áruházlánc szóvivője tavaly még azt nyilatkozta, hogy nem kezelik a jelenséget problémaként, sőt kimondottan örülnek annak, hogy a vásárlók otthon érzik magukat. Most azonban betelt a pohár, és a jövőben nem fogják megengedni a vásárlóknak, hogy cipő nélkül tartózkodjanak a boltokban, aludjanak az ágyakban és a légkondicionált üzletek más pontjain, ugyanakkor a bútorok kipróbálása – az Ikea jól ismert üzletpolitikájának megfelelően – továbbra is engedélyezett lesz. Az kérdéses, hogy hogyan fogják nagyobb tömegek esetén megakadályozni az áruházban alvást.