Kiemelt híreink

30 kilóra fogyott, hogy szupermodell lehessen

Majdnem belehalt a fogyásba

Majdnem meghalt egy ausztrál lány, aki olyan vékony akart lenni, mint a kifutón lévő modellek.

Nagy álma volt a modellkedés a 18 éves Christie Swadlingnak, aki mindent meg is tett azért, hogy vágya teljesülhessen. Addig próbálkozott, még a fogyókúra majdnem az életébe került, hiszen kórosan sovány lett. Christie évekig küzdött az anorexiával, pedig csak annyi volt az álma, hogy Victoria’s Secret modellként vonulhasson végig a kifutón.

Anorexiás lány3

A lányt már az iskolában is sokan csúfolták: pufóknak nevezték, ami nagyon rosszul esett neki. “A családom soha sem volt az egészséges táplálkozás híve, amikor gyerek voltam rengeteg chipszet, csokit és McDonalds-os kaját ettünk.” Az egész fogyókúra mizéria akkor kezdődött nála, amikor 12 évesen meglátta példaképét, Miranda Kerr-t. Ekkor elhatározta, hogy olyan szép és karcsú akar lenni, mint ő. “Folyamatosan a magazinokat bújtam, rengeteg cikket elolvastam arról, hogy a modellek milyen diéténak köszönhetik csodálatos alakjukat. Semmi más nem számított, csak a fogyás.” A legjobbnak azt látta, ha tudatosan elkezd arra figyelni, hogy ne egyen, így csak napi 200 kalórián élt. Emellett hosszútávfutó is volt, és persze az edzést is túlzásba vitte: heti hatszor napi 4 órát edzett. Ezt egészen addig csinálta, amíg egy versenyen összeesett, hiszen már semmi ereje sem volt.

Anorexiás lány4

A történtekből nem tanulva továbbra is küzdött a feleslegesnek gondolt kilókkal. 16 éves korában az anyjanák elege lett és kórházba vitte: ekkor állapították meg, hogy Christie anorexiás. 17 éves korára már annyira lesoványodott, hogy alultápláltsága következtében szinte a halálos ágyán volt. Ekkor már az orvosok sem értették, hogy hogyan tudott eddig lábra állni és életben maradni.

Anorexiás lány6

Anorexiás lány2 Anorexiás lányChristienek végül sikerült legyőznie a betegséget. Igaz, hogy nagyon vékony, de ma már egészséges. Fontosnak tartja, hogy mások is lássák, mennyire veszélyes, ha valaki olyan sovány akar lenni, mint a kifutókon lévő modellek. Ma már a legfőbb célja az, hogy olyanoknak segítsen, akik hasonló problémával küzdenek.