Kiemelt híreink

Tűzgyújtási tilalmat rendeltek el

Bírsággal súlyták azt, aki megszegi a tilalmat

Óriási a hőség, és ez az időjárás előrejelzések szerint nem fog csillapodni. A kánikula miatt a földművelésügyi miniszter július 3-tól általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el.

A rendkívül gyors felmelegedés, a kánikulai meleg és a csapadékmentes időjárás miatt fokozott tűzveszély alakult ki Magyarország erdeiben. Az általános tűzgyújtási tilalom az erdőkre és fásításokra, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteren belüli területre vonatkozik. Ezeken a területeken tilos a tűzgyújtás a kijelölt tűzrakó helyeken is, valamint a közút- és vasút menti fásításokban, beleértve az irányított-, a parlag- és gazégetést is.

Az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók valamint a közúton és vasúton utazók az erdőtüzek megelőzése érdekében járjanak el körültekintően, ne dobjanak el égő cigarettát.

Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, erdővédelmi bírsággal sújtható. A tűzgyújtási tilalom visszavonásig érvényes. Az aktuális tűzgyújtási tilalmakról valamint az erdőtűz megelőzésével kapcsolatos hasznos tudnivalókról a www.erdotuz.hu oldalon lehet tájékozódni.