Kiemelt híreink

Tüntetés Szegeden a pszichiátria módszerek ellen

Tüntetés a káros pszichiátriai módszerek és gyógyszeripari befolyás ellen

Békés demonstrációra kerül sor január 31-én, szombaton a káros pszichiátriai kezelések ellen Szegeden, a Magyar Pszichiátriai Társaság vándorgyűlése alkalmából. A demonstrálók fel szeretnék hívni a figyelmet, hogy a pszichiátria és a gyógyszeripar pénzügyi összefonódása miatt a pszichiátriai kezelések ma már nem szolgálják a társadalom mentális egészségét.

A demonstrálók a Szent István térről indulnak szombaton 11 órakor, és elsétálnak az Ady téren található SZTE Kongresszusi Központhoz, ahol a Magyar Pszichiátriai Társaság tartja gyűlését. A rendezvény üzenete, hogy a mai pszichiátria főként tudatmódosító szerekre épülő kezelései nem jelentenek valódi megoldást az emberek mentális problémáira, ellenben óriási pénzügyi hasznot (nemzetközileg mintegy 330 milliárd dollárt évente) hoznak a pszichiátriának, miközben ezek a szerek veszélyes mellékhatásaik miatt rengeteg ember életét teszik tönkre.
A résztvevők levelet szeretnének átadni a Pszichiátriai Társaság vezetőségének, amelyben felkérik őket, hogy szakítsanak ezzel a gyakorlattal, és orvosi esküjükhöz híven lépjenek olyan útra, amely valódi mentális egészséget képes nyújtani a rászorulók számára.