Kiemelt híreink

Tavasz és húsvét Mallorcán

Itt az ideje megtervezni egy spanyolországi nyaralást, azon belül is leginkább Mallorca-t érdemes célba venni. A Földközi-tenger szigete zöldellő fenyőerdőkkel, virágzó narancsligetekkel és vendégszerető helybéliekkel várja az utazót.

Legtöbben nyáron, tavasszal és ősszel zarándokolnak el a Baleár-szigetek legnagyobb tagjára, a spanyolországi Mallorcára.
Tény és való, a kabócák harsány éneke, a zöldellő pineafenyők látványa, a szikrázó napsütés, a Földközi-tenger türkizkék öblei,
no és a nyaralók áradata feledteti a hétköznapok monotómiáját, az itt töltött hét valódi testi-lelki felüdülést nyújt.

Az igazi szakértők állítják, hogy tavasszal a legszebb a sziget, amikor virágba borulnak a fák, és még nem hömpölyög a turisták tömege a bályos tereken.
Ekkor még nem tapossák egymás lábát az emberek a sziget fővárosa, Palma de Mallorca utcáin. Ilyenkor a gótikus katedrális közelében lévő
étteremben még van ideje a ráérős vendéglősnek elbeszélgetni a mindenre kíváncsi vendéggel, s a parton hálót foltozó halász is kedvesen köszönti a turistát, ha másodszor látja.

Igen, Mallorca talán valóban tavasszal a legmegkapóbb, és akár egy hajóút keretében is felfedezhető. A füvet még nem égette ki a tűző napsütés, s nagyszerű sétákat lehet tenni a virágzó narancsligetekben, a bájos hegyi falvak között. Micsoda élmény biciklire pattanni, és mondjuk Banyalbulfarból elkerekezni La Granjába, amely egyaránt mutatja egy főúri otthon és
egy hagyományos tanyához, egy kézműves központ és a mallorcai vidéki életet bemutató múzeum képét.

És megállásra csábít Mallorca keleti partja is, ahol különleges formájú öblök, rejtélyes barlangok, titokzatos sziklahasadékok várnak felfedezésre.

További úti célok Spanyolországban: Costa Brava, Costa del Sol, Ibiza és a Kanári-szigetek.