Kiemelt híreink

Nemesapáti Norbert a WBO Youth bajnoka

A Jótékonysági WBO Youth Világbajnoki Mérkőzésen a sport és adakozás egybeforrt március 28-án a Lurdy Házban. A nemes cél élén természetesen híres sportolók és műsorvezetők álltak, nevezetesen Csisztu Zsuzsa, Erdei Zsolt “Madár”, Katus Attila, Kótai Mihály, Kovács “KOKO” István, Molnár Róbert valamint Nemesapáti Norbert.
A szombat este Budapesten megrendezett bokszgála főmérkőzésén a fiatal Nemesapáti Norbert egyhangú pontozással nyerte meg a WBO rangos övét. A Feja Gym a ferencvárosi Lurdy Házban állította fel a sok csatát látott szorítóját, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a promóció legismertebb versenyzője, a 19 éves Nemesapáti Norbert elkezdje a felzárkózást az európai élmezőnyhöz.A mérkőzést Csisztu Zsuzsa és Molnár Róbert vezényelte, az est sztárvendégei között pedig Erdei Zsolt “Madár”, Katus Attila, Kovács “KOKO” István valamint Kótai Mihály szerepelt. A becsületkassza alapján befolyt adományt az Erdei Zsolt védnöksége alá tartozó “Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Mozgalma” kapta. A fiatal bunyós, Nemesapáti az egyik legismertebb világszövetség, a WBO (Bokszvilágszervezet) félnehézsúlyú „Youth” (ifjúsági) vb-övéért lépett kötelek közé, méghozzá a küzdelem során remek erényeket csillogtató grúz Zura Mekereshvili (7-2) ellen.Az összecsapást a végig igen aktív grúz bokszoló kezdte jobban, aki az első pillanattól nagyon akarta a WBO-övet, de Nemesapáti a második menetre rendezte a sorait, s remek párharc bontakozott ki a tíz menet alatt. Mekereshvili igyekezett nyomás alatt tartani a magyar bunyóst, aki viszont jól fogadta, és közelharcban igyekezett eredményes lenni. Nemesapáti a meccs második felében egyre jobban uralta a látványos összecsapást, s végül egyhangú pontozással diadalmaskodott. A pontozás aránya 98-92 (Budai Ferenc), 97-93 (Enyedi Zoltán) és 99-91 (Andre Van Grootenbruel) volt. A supervisori teendőket Kovács „KOKO” István látta el.

Ezzel a sikerrel Nemesapáti Norbert egy igen rangos, elismert cím tulajdonosa lett, ráadásul az övet nagy csatában, férfias küzdelemben szerezte meg. A gálát a DigiSport2 élőben sugározta.

További eredmények: 
Oláh János vs Farkas G. Gábor – 4 menet, – Oláh Győz TKO 1.menet
Zsiga Melinda vs Mezei Gabriella – 10 menet – Betöltetlen Magyar Bajnoki címmérkőzés – döntetlen az eredmény, tehát nem avattak bajnokot
Torma Csaba vs Kőrös Attila 4 menet, győz: Kőrös Attila TKO -val 1. menetben
Surán Judit vs Vígh Klaudia 4 menet, győz Surán TKO 2. Menet
Sulák András vs Karel Horesjek 4 menet, döntetlen
Dudás Zsolt  vs  Ericles Torres Marin  6 menet, Győz az 5.menetben Dudás – Torrest diszkvalifikálta a bíró sorozatos szabálytalanságokért. (főként fejelés)