Kiemelt híreink

Hódít a retró – Autóstop hippik nélkül!

Visszatér a retro hangulat

A hajdani 60-as 70-es évek fiataljainak nem kell bemutatni mi az az autóstoppal utazás – de tán még a gyerekeinek sem, hisz nem egy néhányan közülük családostól sem féltek nekivágni az útnak legyen szó kirándulásról, barát, rokon vagy éppen szülőlátogatásról.

Az ehhez tartozó „kötelező” irodalom természetesen Jack Kerouach Úton című műve, illetve Sükösdi Mihály – Üvöltés: Vallomások a beat nemzedékről című kötete, amelynek Allen Ginsberg címadó verse Hobo interpretálásában már a későbbi generációk számára sem volt ismeretlen. Úgyhogy kíváncsian várjuk, mit hoz vissza hippik nélkül a verseny a hajdani szép idők hangulatából…

Júliusban lesz a HungaroHitch, az első magyar stopposverseny. A kétfős csapatok Budapestről indulnak, a rajtban kapnak egy Hitchbook-ot (stoppos itiner), amiben ki van listázva az ország területén (és azon túl) lévő települések, autópálya pihenők, kilátók, várak pontjai, illetve melléjük egy-egy kérdés vagy feladat. A rajtnál sorsolás, hogy melyik párosnak milyen irányba kell elindulnia Budapestről és a csapatnak taktikázva kell összegyűjtenie a különböző pontszámot érő tereppontokat, a kérdést megválaszolni és továbbmenni.

Az éjszakát előre megadott kempingekben tölthetik a csapatok sátorban, majd a vasárnapot is végigstoppolva, pontot gyűjtve kell visszatérni időben Budapestre a célba, ahol eredményhirdetés, kupaosztás, bogrács és happy end. Több csapat van már, az első például Belgiumból jön, egy mexikói és egy kolumbiai páros. Szerintünk kár lenne kihagyni! :)

Ha kíváncsi vagy a részletekre, akkor látogass el a www.hungarohitch.com vagy a www.facebook.com/hungarohitch oldalakra!