Kiemelt híreink

Édesszájúak figyelem!

Csoki karnevál Pécsett

Harmadik alkalommal rendezik meg a Pécsi Csokoládé Karnevált, mely különleges csokikkal és persze az édességhez kapcsolódó színes programokkal várja a látogatókat. Az ínycsiklandó rendezvényt február 7-8-án a Zsolnay-negyedben rendezik.

Igazi édes élet várja azokat, akik részt vesznek a pécsi Csoki Karneválon. Az előző évekhez hasonlóan az idei évben is az édességeké lesz a főszerep: az ország minden részéből érkeznek csokoládé- és édességkészítő mesterek.

A rendezvényen egy kiállítás keretében ismerhetjük meg a csokoládé történetét, és az a legjobb az egészben, hogy a rendezvény látogatása teljesen ingyenes lesz! Érdemes kilátogatni az eseményre, hiszen a Sásdi Vendéglátóipari Szakiskola diákjainak köszönhetően akár azt is megtudhatjuk, hogy hogyan készül a bonbon, sőt elkészül egy csokoládé dísztárgy is, amelyet a Zsolnay gyár porcelánfestői igazi csokoládéval festve díszítenek majd.

A látogatókat olyan nyalánkságokkal fogják kényeztetni, ami szem-szájnak ingere, sőt még egy csokis élményvacsorában is részünk lehet. Persze a gyermekek sem fognak unatkozni, hiszen malmozhatnak bonbonokkal, festhetnek muffin formájú medált, játszhatnak csokis memória és logikai játékokkal, sőt akár könyvjelzőt is hajtogathatnak csokipapírból.