Kiemelt híreink

Egy ideig szünetel a Douchev-Janics és Kovács kajak páros

Vihar a paradicsomban?

A háromszoros olimpiai bajnok kajakos Douchev-Janics Natasa elmondta: egy időre szüneteltetik a párost a szintén háromszoros bajnok Kovács Katalinnal.

Mint ismeretes a hétvégén, Szegeden megrendezésre került első világbajnoki válogató versenyen, a páros fél távnál feladta versenyt, ezzel csak a kilencedik helyen célba érve.

Natasa így nyilatkozott: „Túl sokat vártam magamtól. Nem mértem fel reálisan, hogy mit is jelent a hét-nyolc hónapos kihagyás. Rágörcsöltem a hétvégére, ami számomra teljesen új érzés, most értettem meg, mit élnek át az egy-egy versenyen végig stresszel küzdő versenyzők. Becsülöm őket, hogy ilyen állapotban tudnak kajakozni” – mondta a gerincműtétje után visszatérő Douchev-Janics Natasa, aki egyesben ötszáz méteren nyolcadik lett, a párosversenyük Kovács Katalinnal pedig roppant furcsán ért véget.

„Tegyük tisztába a dolgot: nem a Kovács, Douchev-Janics páros állt le, hanem csak én. Miattam történt, és vállalom érte a felelősséget. Kati nem az a versenyző, aki feladna egy versenyt. Rám sem volt jellemző, nem tudom az okát, miért történt ez meg épp most velem. Nem túl szerencsés, hogy párosban esett meg… Talán az elmúlt időszak kudarcainak lett ez a roppant kellemetlen következménye. De nem szeretnék erről többet beszélni, Katival leültünk, megbeszéltük. Fantasztikus ember! Sajnálni fogom ezt a napot, megbántottam Katit.”  – zárta mondandóját a klasszis.

A versenyző azt is elmondta, végig csinálja a felkészülésből hátralévő 6 hetet, de érzi, hogy kajakozásának minden részletéből hiányzik valami, így nem fűz sok reményt a sikeres felkészüléshez. Azt, hogy vajon folytatja-e a felkészülés után, vagy visszavonul-e egyelőre senki sem tudja, de hamarosan kiderül.

(Berencsi Pálma)