Kiemelt híreink

Triplázott a Barcelona!

A Barcelona vitte el a trófeát

Nem sikerült a bravúr a Juventus csapatának, 3:1-es vereséget szenvedtek így „csak” két trófeával zárják a szezont. A Barcelona ötödik Bajnokok Ligája győzelmét szerezte.

Már nagyon korán a mérkőzés negyedik percében vezetéshez jutott a spanyol alakulat. A támadás most is Lionel Messitől indult, aki nagyszerűen indította Jordi Albát a bal oldalon, ő egyből Neymarhoz, a brazil pedig némi cselezés után középre, a lyukra futó Iniestához játszott, aki középre passzolt Ivan Rakitichez, a horvát nyolc méterről nem hibázott, ballal a kapu közepébe lőtt.

A Zebrák védelmének több meleg pillanatot is át kellett élniük a következő percekben, Buffon több nagyszerű védést is bemutatott. Ennek ellenére ők sem maradtak adósak a támadásokban sem, bár minden távoli lövés a kapu fölé, vagy mellé szállt, így 1:0-val fordultak a csapatok.

A második játékrészben megint a gránátvörös-kékek kezdtek jobban a 48.percben Suárez lövését bravúrral védte Buffon, ez némileg szárnyakat adott a Juventus támadóinak. Különösen Moratának, aki az 55. percben megszerezte az egyenlítést. Tévez kipattanó lövését, az ötösön belülről higgadtan értékesítve vissza adta a reményt csapatának.

A fellángolás nem tartott sokáig, 68. percben hasonló szituációból ismét megszerezte az előnyt a spanyol csapat, ezúttal Suárez révén, aki Messi kipattanó lövését gurította a hálóba. Három perccel később Neymar is gólnak örülhetett, de kezezés miatt érvénytelenítették a találatot, ezzel újabb lehetőséget adva az Öreg Hölgynek a felzárkózáshoz.

Az utolsó percekben minden esélye megadatott Pereyra előtt az egalizáláshoz, de sikerült menteni előle, míg Marchisio lövését, bravúrral védte Ter Stegen. 

A mérkőzés 97. percében végleg eldőlt a kupa sorsa, Neymar, Piqué és Pedro vezette rá a labdát a fellazult Juve védelemre, végül a brazil csatár értékesítette a helyzetet feltéve az i-re a pontot.

Ezen a meccsen Lionel Messi ugyan gólt nem szerzett, de kiosztott egy gólpasszt ezzel hozzájárulva a sikerhez. Xavi a 151. BL meccsén végleg elköszönt a Barcelonától, mind ezt stílusosan egy győzelemmel tehette. A Zebrák csapatának ez már a hatodik elveszített BL fináléja.

(Berencsi Pálma)