Kiemelt híreink

Őskori szörnyek közelednek – Jurassic World

Dinoszaurusz-túladagolás

Megérkezett mindannyiunk kedvenc dinoszauruszos szériájának, a Jurassic Parknak a negyedik része – legalábbis egy trailer formájában. A nagy kaland majd 2015 júniusában érkezik.

Tulajdonképpen közel 13 évet kellett várni az új mozira, hiszen a (nem túl izmosra sikeredett) Jurassic Park III 2001-ben került a közönség elé. Már ekkor szó volt róla, hogy nekifognak egy negyedik résznek, amivel végleg lezárják a történetet, amit már-már úgy érezhetett az ember: az 1993-as klasszikus óta csak nyújtanak, mint a rétestésztát. Aztán csak nem érkezett meg az a bizonyos negyedik. Ezidáig.

Összefoglalni is felesleges, az utóbbi bő évtizedben hány verzió, hány hír röppent fel a mozi kapcsán. A lényeg, hogy az eredeti film nagy nevei (Sam Neill, Jeff Goldblum, Laura Dern) mind tagadták, hogy részt vennének egy újabb forgatáson, majd mind szépen bele is egyeztek az újabb dínós kalandba – hogy aztán jól ki is maradjanak belőle.

A főszerepet a Galaxis őrzőinek köszönhetően pillanatok alatt akció-sztárrá avanzsált Chris Pratt kapta, a történetet pedig nemes egyszerűséggel jó húsz évvel az eredeti film utánra időzítették (meglepő, nem?) amikor a John Hammond által a Jurassic Parkban megálmodott dinó-központ már megnyitotta kapuit, és turisták ezrei látogatnak oda – hogy aztán legyen nagy sikoltozás, őslények elől menekülés, és miegymás…

Sajnos az előzetes alapján nem sokat jósolunk a Jurassic Worldnek, de ki tudja, talán csalódni fogunk – méghozzá pozitívan.