Kiemelt híreink

Kedvenc Appjaink

Ki maradt ki?

A közelmúltban nyilvánosságra került egy felmérés, ami a legnépszerűbb alkalmazásokat gyűjti egybe. Ugyan csak amerikában gyűjtöttek adatokat, ám így is érdemes csámcsogni picit a dolgon – például számtalan népszerű app hiányán a top 10-ből…

Ne is húzzuk az időt, kezdjük rögtön a top10-es listával – azaz jöjjenek amerika legnépszerűbb appjai, felhasználók száma szerint (havi bontásban)!

Facebook: 115 millió
YouTube: 83 millió
Google Play: 72 millió
Google Search: 70 millió
Pandora: 69 millió
Google Maps: 64 millió
Gmail: 60 millió
Instagram: 47 millió
Yahoo Stocks Widget: 42 millió

Az azt hiszem tiszta, hogy ugyan Mark Zuckerberg közösségi oldala áll az első helyen, az abszolút győztes mégis a Google, hiszen a tízes lista felét uralja (Play, Search, Maps, Gmail és a YouTube). Ez talán nem is meglepő, hiszen az Android továbbra is a legkelendőbb mobil-oprendszer (ami ugye szintén Google, így nem csoda, hogy alapból a keresőóriás alkalmazásaihoz nyúlnak az Android-felhasználók). Emellett érdekes adat, hogy az Android túlsúly ellenére az iPhone-osok hagynak több pénzt az app-gyártók zsebében, és havi szinten kilenc órával többet is töltenek alkalmazásaik használatával.

A felmérés legérdekesebb része azonban mégsem az, amit látunk, hanem amit nem: nemhogy a top10-ben, de még az első 25-ben sem találni játékokat! A játékalkalmazások csak az korcsoportok bevezetésével terjednek el – ám itt sem feltétlen úgy, mint várnánk. Talán sokan azt hiszik, a fiatalabb felhasználók körében népszerűek – ám ők a sokszínűségre szavaznak, így egy-egy játék csak a 35-45 éves zónától fölfelé tud kiemelkedni a sokaságból. Persze a legnépszerűbb nem azonos a legjövedelmezőbbel, hiszen például a Clash of Titans napi 1,3 millió dollárt hoz, annak ellenére, hogy összesen alig több, mint 4 millió aktív felhasználóval rendelkezik.